Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful ANI detonează BOMBA: Verificăm persoane în funcții publice cu conturi în străinătate

După ce dintr-un singur foc au dat e mâna procurorilor 32 de actuali și foști parlamentari, șeful interimar al ANI, Bogdan Stancu, detonează o adevărată bombă. Într-un interviu pentru România Liberă el anunță că agenția verifică mai multe persoane aflate în funcții care dețin conturi bancare, bunuri mobile și imobile în alte state și că deja un asemenea demnitar a și fost prins.

RL: Viitorul ANI care este, în aceste condiţii?

B.S.: Mediul politic nu a fost niciodată prietenos cu agenţia noastră, dar acest lucru nu ne împiedică să mergem înainte. Oricum, există un impact al activităţii ANI, iar el trebuie măsurat inclusiv din perspectiva faptului că gradul de conştientizare creşte. De exemplu, faţă de 2008 a crescut foarte mult numărul celor care îşi completează declaraţiile de avere, există oameni care ne întreabă cum să completeze, dacă prin cutare sau cutare pas încalcă sau nu legislaţia. Nu suntem la finalul drumului, dar se simte faptul că s-a instituit o anume disciplină. Plus că, pentru prima oară după 1989, am confiscat bani pe cale administrativă. Sau, iată, un parlamentar îşi poate pierde funcţia din motive de incompatibilitate ori poate fi condamnat la închisoare cu suspendare din cauza faptului că şi-a angajat rudele la cabinet. Asta, apropo de cum arătau lucrurile înainte de înfiinţarea ANI şi ce se întâmplă după. O premieră este şi identificarea, în cazul unei persoane, a conturilor bancare din afara teritoriului României, din Israel. Mai avem în lucru cazuri în care au fost identificate asemenea conturi, chiar şi de persoane publice.

RL: Nume?

B.S.: Nu pot să comentez dosare care se află pe rolul instituţiei. În prezent, ANI instrumentează dosare referitoare la persoane aflate în funcţii publice, în legătură cu care avem informaţii că deţin conturi bancare, bunuri mobile şi imobile pe teritoriul unor state străine. În unele cazuri, ANI a identificat deja conturile respective, în altele suntem în curs. Suntem optimişti vizavi de rezultat pentru că, iată, deja am reuşit să ducem la bun sfârşit un astfel de caz, cel din Israel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.