Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Apple vrea să își doneze întreaga avere

apple

Seful Apple, Tim Cook, intentioneaza sa îsi doneze întreaga avere în scopuri caritabile, alaturându-se altor miliardari, precum Warren Buffett, care pledeaza pentru cedarea a cel putin jumatate din avere, potrivit revistei Fortune, citata de Reuters.

Cook a declarat revistei Fortune ca vrea sa doneze averea sa, estimata la 785 de milioane de dolari, dupa ce va plati pentru finantarea educatiei nepotului sau în vârsta de 10 ani.

"Vrei sa fii pietricica din balta care creeaza undele schimbarii", a spus Cook, potrivit Mediafax.

Fortune estimeaza averea lui Cook , în baza actiunilor Apple detinute, la circa 120 de milioane de dolari. Directorul general al Apple mai are în proprietate actiuni restrictionate al Apple în valoare de 665 de milioane de dolari.

Dezvaluirea facuta de Cook, în vârsta de 54 de ani, este un exemplu al numarului tot mai mare de persoane superbogate interesate de gesturi filantropice.

Miliardarul Warren Buffett încurajeaza marii miliardari sa cedeze cel putin jumatate din averile lor, din timpul vietii, prin intermediul campaniei "Giving Pledge", pe al carui site figureaza fondatorul Microsoft Bill Gates, cel al Facebook, Mark Zuckerberg, si Larry Ellison, de la Oracle.

Chiar daca averea lui Cook nu se poate compara cu cele ale lui Gates sau Zuckerberg, ambele de ordinul miliardelor de dolari, seful Apple spera ca va putea sa faca o diferenta.

Cook, care nu este înscris pe site-ul "Giving Pledge", este cunoscut drept o persoana foarte discreta în ceea ce priveste activitatile sale caritabile.

În ultimii ani însa a început sa vorbeasca mai deschis despre probleme precum mediul sau drepturile civile. Cook, care a recunoscut recent ca este homosexual, a vorbit împotriva discriminarii lesbienelor si homosexualilor, în timpul unui discurs sustinut la admiterea sa în Alabama Academy of Honor, anul trecut.

El a declarat pentru Fortune ca a început sa doneze bani, pentru diverse cauze, încercând sa dezvolte o abordare mai sistematica a actelor filantropice care sa mearga dincolo de semnarea unor cecuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.