Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful campaniei PSD desființează atacarea HG privind organizarea localelor

Neacsu

Secretarul general al PSD, deputatul Marian Neacşu, a declarat joi, că intenţia PNL de a ataca în contencios-administrativ Hotărârea de Guvern referitoare la organizarea alegerilor în data de 5 iunie este 'un demers inutil', dar prin care s-ar putea invoca 'o imprecizie de constituţionalitate', potrivit AGERPRES.

'Era un scenariu de care noi aflasem, numai că mi se pare, dincolo de faptul că este un demers inutil, o chestiune care ţine de un comportament, în ultimă instanţă, al doamnei Gorghiu. Ce să ataci în hotărârea de guvern? Este una strict tehnică, se referă la stabilirea datei alegerilor, a calendarului şi a lucrurilor de factura aceasta. Lucrurile sunt mult mai perfide decât atât: se încearcă atacarea hotărârii de guvern, iar în motivarea pe care probabil o vor face în instanţa de contencios-administrativ se va invoca, ca temei de drept, legea alegerilor şi probabil o oarecare imprecizie de constituţionalitate în această lege. Cred că acesta este scenariul pe care îl urmăreau', a spus Neacşu.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a anunţat joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Satu Mare, că partidul va ataca săptămâna viitoare în contencios administrativ Hotărârea Guvernului cu privire la organizarea alegerilor locale, cu scopul de a introduce votul în două tururi.

'Ieri, Guvernul a publicat legislaţia secundară pentru alegeri - 5 iunie va fi data alegerilor, conform ultimei hotărâri a Guvernului Cioloş - motiv pentru care, văzând acest calendar anunţat, vă informăm că săptămâna viitoare, după ce vom avea Biroul Politic Naţional, vom iniţia demersurile pentru atacarea acestei hotărâri în instanţa de contencios administrativ, astfel încât să putem invoca excepţia neconstituţionalităţii prevederilor alegerii primarilor într-un singur tur. Nu există democraţie în România dacă nu vom reuşi să impunem două tururi de scrutin', a declarat Gorghiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.