Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful CNSAS, despre cazul Magdei Vasiliu: Se va rezolva; copilul va fi trecut cu un handicap temporar

digi24.ro
magda vasiliu

Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Marian Burcea, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că, în mod sigur, cazul prezentatoarei TV, Magda Vasiliu Stoian, al cărei fiu urmează un tratament în străinătate, se va rezolva.

"Înțeleg necazul ei numai că, potrivit legii, copilul peste șapte ani trebuie să aibă un handicap pentru ca mama să aibă concediu. Deci aceasta este așa-zisa cale de rezolvare. Într-adevăr, copilul are un handicap prin această boală cumplită. Noi am făcut ședință cu staff-ul să ne mișcăm pentru că, în ciuda problemelor de birocrație, sunt niște legi, iar oamenii respectă legile chiar dacă boala este foarte gravă și avem toată înțelegerea și compasiunea. Deci, noi vrem să o ajutăm pe doamna. Eu nu am avut informații directe de la familie, de la dânsa, doar ce s-a scris prin ziare. (...) Eu zic să-i creăm acest — îmi cer scuze, nici mie nu-mi place cuvântul — handicap, că este un handicap, deocamdată temporar și, ulterior, o să vorbim la Ministerul Muncii, dar foarte repede, având un handicap temporar, să zicem așa, mama poate beneficia de concediu medical. Și până acum putea beneficia, nici nu trebuia să vină, doar să trimită actele de acolo traduse oficial printr-un notariat și medicul îi dădea concediu. Situația se va rezolva precis, dar eu vreau foarte repede", a spus Marian Burcea.

Premierul Mihai Tudose i-a solicitat, joi, ministrului Sănătății, Florian Bodog, ca în două săptămâni să pregătească "un proiect închegat" pentru "reducerea birocrației" în domeniul sănătății.

"E în public un caz, care în fapt nu face altceva decât să atragă atenția asupra birocrației care a ajuns la cote extreme (...) și în cadrul Ministerului Sănătății (...) și mai ales că cei care se lovesc de această birocrație sunt oameni bolnavi. 400.000 de hârtii care trebuie plimbate de la medicul de familie la medicul specialist. (...) Nu se poate ca cineva care este la tratament în străinătate să fie nevoit să vină în țară ca să demonstreze dincolo că e bolnav", i-a transmis Tudose lui Bodog la începutul ședinței de Guvern.

Prezentatoarea TV, Magda Vasiliu, al cărei băiețel în vârstă de 8 ani a fost diagnosticat cu cancer în urmă cu trei luni și se află la tratament în Italia, a criticat pe pagina sa de Facebook birocrația din sistemul de sănătate românesc.

''A venit momentul în care am solicitat un concediu medical pentru că nu am altfel cum să îmi însoțesc copilul la analize, nu mă pot interna cu el din trei în trei săptămâni. (...) Medicul meu de familie, căruia nu i-am cerut niciodată nici măcar o adeverință, a ridicat din umeri — legea noastră zice că trebuie să vin personal la cabinet. Deci, nu mă poate ajuta... Aflu apoi că e nevoie de un aviz al direcției sanitare din București, unde ar trebui să mă prezint tot personal... (...) Există un teanc de hârtii de la spitalul din Roma care atesta diagnosticul cumplit, toate parafate de somități în oncologie pediatrică. Statul român, conform unor legi de rahat, vrea aviz de la un oncolog din România!!! Adică, un aviz formal, fără valoare medicală, pentru că acel oncolog evident nu va vedea copilul... N-are cum! Pentru că nu sunt cretină să-l port prin aeroporturi, avion și cabinete medicale când starea lui e una la limită!'', a spus Magda Vasiliu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.