Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Comisiei Europene, scenariu post-BREXIT: Nicio altă țară nu va mai părăsi UE

europa ue sparge tandari

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, este convins că nicio altă ţară nu va mai ieşi din Uniunea Europeană după ce se vor observa efectele asupra Marii Britanii post-Brexit, informează site-ul agenţiei Reuters, citat de Mediafax.

Întrebat, într-un interviu acordat publicaţiei Bild am Sonntag, dacă alte state UE ar putea urma exemplul britanic, Juncker a afirmat: "Nu. Exemplul Marii Britanii îi va face pe toţi să îşi dea seama că nu merită să plece".

Scandal imens în SUA pe buget! Donald Trump, criticat dur: 'Va plasa America la urmă'

"Dimpotrivă, statele rămase în Uniunea Europeană se vor îndrăgosti unul de altul din nou şi vor înnoi angajamentele în cadrul Uniunii Europene", a subliniat Jean-Claude Juncker.

VIDEO ZECI de morți după inundațiile catastrofale din Peru. Imagini apocaliptice

Liderii celor 27 de state UE intenţionează să adopte sloganul "Europa este viitorul nostru comun" în cursul reuniunii programate la Roma săptămâna viitoare pentru a se marca 60 de ani de la înfiinţarea comunităţii europene.

Juncker a atras atenţia că Marea Britanie trebuie să se obişnuiască să fie tratată ca stat non-membru al Uniunii Europene: "Apartenenţa pe jumătate şi alegerea elementelor (de cooperare în UE -n.red.) nu sunt posibile. În Europa, fie mănânci ce este pe masă, fie nu stai la masă".

Juncker a explicat că alte state vor putea să fie admise în Uniunea Europeană în viitor, chiar dacă nu în timpul mandatului său, care va expira în 2019, deoarece deocamdată nu există state care să îndeplinească criteriile pentru aderare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.