Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Comisiei SRI, solicitare de ULTIMĂ ORĂ în cazul lui Florian Coldea: Vrem să ne lămurim

Inquam Photos / Octav Ganea
adrian tutuianu inquam

Președintele Comisiei de control SRI, Adrian Țuțuianu, a anunțat luni că a făcut o solicitare la SRI cu privire la încadrarea lui Florian Coldea, care a devenit conferenţiar universitar la Academia Naţională de Informaţii.

„Am făcut o solicitare la SRI, care privește o problemă pe care dvs ați dezbătut-o în presă, respectiv încadrarea pe postul de profesor conferenţiar universitar la Academia Naţională de Informaţii. Am cerut să se ni ce comunice care a fost procedura legală de ocupare a acestui post și să ne fie puse la dispoziție documentele din care să ne lămurim dacă dl Coldea îndeplinește sau nu condițiile pentru asmenea post didactic. De asemenea, i-am solicitat SRI să ne trimită punctul de vedere legat de ceea ce, de asemenea, s-a discutat în presă, și anume comunicarea anumitor informații de la DNA către SRI, respectiv solicitările de monitorizare a posturilor Antena3 și RCS-RDS. Vom vedea care a fost temeiul legal al acestui schimb de informații și în ce măsură au fost respectate dispozițiile legale care privesc activitatea SRI”, a spus Adrian Țuțuianu.

Pe 17 ianuarie 2017, Serviciul Român de Informaţii anunţa că Florian Coldea a cerut trecerea în rezervă. Decizia a fost luată chiar dacă verificările demarate în urma dezvăluirilor lui Sebastian Ghiţă au arătat că Florian Coldea nu a încălcat legea, Serviciul Român de Informaţii propunând la acea vreme repunerea în funcţie.

Verificările în cadrul SRI au fost demarate după ce Sebastian Ghiţă a publicat fotografii şi înregistrări video în care ar apărea cei doi şi familiile acestora, precizând că au avut o relaţie de prietenie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.