Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Institutului pentru Fizica Pământului: A fost un cutremur cu un mecanism destul de ciudat

cutremur vrancea

Seismul care s-a produs în noaptea de 24 septembrie a fost „destul de semnificativ ca magnitudine” și a avut un mecanism destul de ciudat, cu efecte către nord-estul și estul României, ceea ce indică o rupere a faliei către această direcție. De aceea s-a resimțit destul de puternic la sol în Bârlad, Iași, Vaslui, a declarat pentru Digi24, sâmbătă dimineață, directorul general al Institutului pentru Fizica Pământului, Constantin Ionescu, relateaza digi24

Vezi și: CUTREMUR în România: Seismul a fost resimțit PUTERNIC

Măsurătorile Institutului arată că în Republica Moldova cutremurul s-a simțit mai puternic în sud, în zona Leova-Giugiulești.

Acest seism a avut cam același mecanism ca cel de-al doilea cutremur major din 1990, cel cu magnitudinea de 6,9, a menționat specialistul. Este însă un cutremur de adâncime, destul de semnificativ ca magnitudine.

La ora 2:45 este posibil să se fi produs o replică. A fost înregistrat un seism de 2,7, la o adâncime de 76 de kilometri, dar specialiștii încă analizează dacă cele două fenomene au legătură.

UPDATE: Primele pagube OFICIALE - AICI

UPDATE - PRIMELE IMAGINI SURPRINSE ÎN TIMPUL SEISMULUI

Vezi și: Televiziunile din România criticate după cutremur: NU au existat!/ VIDEO

Cutremurele la adâncimi mari nu au replici multe, a precizat Constantin Ionescu, iar pentru a produce pagube semnificative, ar trebui să aibă o magnitudine mult mai mare decât cel din noaptea de 24 septembrie, care a avut o magnitudine de 5,3.

E adevărat că, spre deosebire de cutremurele de suprafață, unde pagubele se pot produce la magnitudini mai mici, seismele care se produc la adâncimi mari au o arie mult mai largă de distrugere, în cazul în care sunt suficient de puternice, a explicat specialistul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.