Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Jandarmeriei București: Legea privind adunările publice în România este o lege bună

StirileTVR.ro - Tvr
jandarmeria romana, jandarmi

Legea privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice în România este o lege bună, chiar dacă suportă unele îmbunătăţiri, dar asigură dreptul cetăţeanului de a manifesta, consideră directorul general al Jandarmeriei Bucureşti, Sebastian Cucoş. 

"(...) Este o lege bună, spunem noi, suportă unele îmbunătăţiri, dar asigură dreptul cetăţeanului de a manifesta, iar noi, Direcţia de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, chiar asta facem, asigurăm dreptul cetăţeanului la liberă manifestare şi la liberă exprimare. (...) Până la momentul actual nu au existat manifestări publice, că au fost ele spontane, că au fost declarate, că n-au fost declarate, chiar şi cele care au fost interzise, care să nu se fi desfăşurat şi le-am asigurat pe toate", a declarat Sebastian Cucoş, la o conferinţă de prezentare a activităţii DGJMB în primele 6 luni ale anului 2017, potrivit agerpres.ro

El a explicat că ar dori ca oamenii să înţeleagă că libertatea înseamnă forma de manifestare dusă până acolo încât să nu încalce libertăţile celorlalţi. 

"Vreau să vă spun că toţi cei care au încălcat legea şi pentru care s-a putut proba lucrul ăsta au fost amendaţi, indiferent că au fost simpli cetăţeni, indiferent că au fost senatori, indiferent cine a fost. Sunt şi raţionamente tactice care duc la (...) amendare după ce s-a desfăşurat misiunea, procese verbale care s-au trimis acasă către contravenienţi după o perioadă de timp", a spus Cucoş. 

În primele şase luni ale lui 2017, în municipiul Bucureşti s-au desfăşurat 967 de adunări publice, iar măsurile de ordine publică au fost asigurate de Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti. 

Situaţia misiunilor de asigurare a ordinii publice pe timpul manifestaţiilor sus menţionate se prezintă astfel: 399 misiuni la manifestări de protest (marşuri, pichetări, mitinguri etc.); 328 misiuni la manifestaţii cultural-artistice; 74 misiuni la manifestaţii comemorative/religioase; 11 misiuni la manifestaţii promoţionale/comerciale; 14 misiuni ocazionate de vizite oficiale, delegaţii române sau străine; 141 misiuni la alte acţiuni. 

"În perioada menţionată noi am avut o preocupare masivă în a dezvolta acele forme de acţiune care să ne permită să gestionăm în mod corespunzător activităţile. Vreau să vă spun că la o manifestare publică implicarea forţelor de ordine este la cel mai înalt nivel", a mai spus Cucoş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.