Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful NATO nu exclude un război nuclear cu Rusia după livrarea de tancuri către Ucraina: 'Ar trebui să știe că un război nuclear nu poate fi câștigat!'

razboi nuclear

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a comentat temerile politicienilor germani că furnizarea de tancuri Leopard 2 Ucrainei ar putea duce la o escaladare nucleară cu Federația Rusă. El a spus că "Rusia a început deja acest război".

Secretarul general a menționat într-un interviu pentru publicația germană Die Welt că riscul utilizării armelor nucleare ale Federației Ruse este mic, dar "retorica nucleară" a Kremlinului în sine este periculoasă. „Riscul utilizării armelor nucleare este mic. Dar retorica nucleară a Rusiei este complet iresponsabilă și periculoasă. Rusia ar trebui să știe că un război nuclear nu poate fi câștigat și, prin urmare, nu poate fi purtat", a spus el.

Stoltenberg a menționat că NATO monitorizează acțiunile Kremlinului și până în prezent nu au fost observate schimbări în forțele nucleare ruse. „Dacă ar fi așa, am reacționa. Dar chiar dacă permitem Rusiei să ne șantajeze cu această retorică, lumea va deveni mai periculoasă. Atunci Federația Rusă va impune această amenințare nucleară atunci când vrea să realizeze ceva", a spus el.

În plus, Stoltenberg a menționat că Rusia a început un război împotriva unei țări independente și "va fi o tragedie pentru Ucraina dacă președintele Putin va scăpa de ea". El a menționat că acest lucru ar fi periculos și pentru alte țări, deoarece Putin și lideri autoritari ca el ar ști că ar putea atinge obiective prin forță brută.

El a subliniat că este în interesul NATO să garanteze victoria Ucrainei. Stoltenberg a reiterat că majoritatea războaielor se termină în negocieri, dar în cazul Ucrainei, există unele nuanțe. "Ceea ce poate realiza Ucraina în astfel de negocieri este indisolubil legat de situația militară. Dacă dorim o soluție în care Ucraina să supraviețuiască ca țară suverană, trebuie să acționăm acum. Ucraina are nevoie disperată de echipamente mai grele", a subliniat secretarul general al NATO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.