Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Parlamentului European dă un răspuns dur Marii Britanii: 'Factură' HALUCINANTĂ anunțată pentru Brexit

Brexit

Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a declarat că factura pentru Brexit se apropie de "50 sau 60 de miliarde" de euro, confirmând pentru prima oară estimările neoficiale ale Bruxellesului şi denunţând "mărunţişul" propus de Londra, relatează miercuri France Presse.

"Trebuie să fim realişti, dar guvernul britanic nu este realist. Douăzeci de miliarde sunt mărunţiş. Problema se situează în jurul a peste 50 sau 60 de miliarde, aceasta este realitatea", a afirmat el marţi seara în emisiunea BBC Newsnight, evocând cifra avansată de partea britanică.

Citește și: Anunț zguduitor al Madridului: Suspendarea autonomiei Cataloniei este pe masă - VIDEO

"Problema facturii trebuie pusă pe masă. Vrem să ne recuperăm banii, exact aşa cum spunea Margaret Thatcher acum 30 sau 40 de ani", a adăugat el.

Preşedintele Parlamentului European a criticat de asemenea lipsa de claritate a poziţiei britanice în negocierile cu Bruxellesul asupra Brexit.

"Vrem să ştim ce doreşte Regatul Unit. Asta este problema. Nu este clar", a criticat el.

"Noi (cele 27 de ţări UE) suntem uniţi. Unde este unitatea de partea britanică? Există o sumedenie de poziţii diferite. Pentru noi este destul de dificil de înţeles", a mai spus Tajani, conform Agerpres.

În declaraţiile sale, Antonio Tajani s-a referit la divizările care subminează astăzi guvernul premierului Theresa May între susţinătorii unui rupturi clare cu Bruxellesul şi cei care vor o perioadă de tranziţie. Aceste divizări au fost criticate şi de premierul irlandez Leo Varadkar.

Citește și: Disensiuni în Marea Britanie din cauza referendumului din Catalonia: Scoția solicită recunoașterea noului stat! Replică dură a Londrei

"Este destul de complicat de negociat când cei care doresc să părăsească UE nu par să fie într-adevăr de acord între ei", a declarat el pentru BBC. "Ceea ce doreşte Regatul Unit în termenii viitoarei relaţii nu este încă foarte clar."

Bruxellesul a făcut din reglementarea problemei financiare, a frontierei irlandeze şi a soartei cetăţenilor europeni în Regatul Unit o condiţie prealabilă înainte de a putea începe negocierile asupra viitoarei relaţii comerciale între Londra şi UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.