Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Pentagonului ia act de criticile lui Recep Erdogan privind sprijinul american pentru kurzi

www.americasfreedomfighters.com
Jim Mattis

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, i-a pus în vedere miercuri secretarului american al apărării, Jim Mattis, că guvernul turc este nemulţumit de sprijinul acordat de Statele Unite grupării kurde YPG din Siria, au declarat agenţiei Reuters surse din cadrul preşedinţiei de la Ankara, scrie agerpres.ro

O purtătoare de cuvânt a Pentagonului a declarat că Mattis a exprimat angajamentul SUA faţă de relaţiile cu Turcia, iar cele două părţi au fost de acord să creeze condiţii pentru ameliorarea stabilităţii şi securităţii în regiune. 

Sursele din cadrul preşedinţiei turce au precizat că Erdogan şi Mattis au subliniat importanţa păstrării integrităţii teritoriale a Siriei şi a Irakului. 

Kurzii irakieni se pregătesc pentru un referendum asupra independenţei, în septembrie. Atât Turcia, cât şi SUA şi-au exprimat îngrijorarea faţă de acest demers, iar ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, a declarat miercuri că îi va cere liderului kurd irakian Massoud Barzani să renunţe la referendum. 

De la Ankara, Jim Mattis a plecat la Kiev, unde urmează să se întâlnească joi cu omologul său ucrainean Stepan Poltorak şi cu preşedintele Petro Poroşenko, pentru a reafirma sprijinul Statelor Unite pentru Ucraina. Potrivit AFP, autorităţile ucrainene speră să convingă SUA să furnizeze armament letal, în special echipamente antitanc şi antiaeriene, pe lângă armele neletale livrate deja Ucrainei. Armata americană s-a pronunţat deja în favoarea acestei idei, care mai trebuie însă să fie aprobată şi de preşedintele Statelor Unite, Donald Trump.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.