Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful PNL Cluj: 'Guvernul PSD-ALDE, un adevărat terminator al fermierilor și al instituțiilor din sectorul agricol'

Inquam Photos / Adriana Neagoe
dragnea tariceanu

"Guvernul PSD-ALDE, un adevărat terminator al fermierilor și al instituțiilor din sectorul agricol! După umilirea instituției APIA urmează o nouă lovitură mortală dată fermierilor prin retragerea finanțărilor naționale necesare cadastrării gratuite a terenurilor agricole!

Cheltuirea iresponsabilă și deșănțată a resurselor publice a secătuit atât de mult bugetul național încât și puținele investiții rămase în picioare din domeniile vitale și necesare atragerii de fonduri europene sunt retrase. Goana disperată de a face rost de fonduri pentru a-și acoperi pomenile electorale au determinat guvernarea PSD-ALDE să sacrifice programul care prevedea cadastrarea gratuită a terenurilor și să retragă cele 2 milioane de lei puse la dispoziția OCPI și a primăriilor. Acest program, și așa destul de dificil de implementat, era absolut necesar pentru ca fermierii români să beneficieze de fonduri europene și plăți directe după anul 2020.

Retragerea finanțărilor din domeniu, apreciindu-se că procesul de cadastrare se va face doar din fonduri europene, demonstrează incompetența și iresponsabilitatea acestei guvernări. Fondurile europene accesibile în acest domeniu trebuie să fie complementare celor naționale și nicidecum unice. Și așa sumele necesare cadastrării la nivel național sunt mult mai mari decât cele care pot proveni din fonduri europene. Întotdeauna utilizarea acestor fonduri în diverse domenii sunt privite ca și complementare în vederea satisfacerii nevoilor naționale.

Îi solicit public Ministrului Dezvoltării, Paul Stănescu, să retragă proiectul de ordonanţă de urgenţă care prevede stoparea subvenționării pentru perioada 2018-2022 a lucrărilor de cadastrare gratuită, măsură prin care se taie sume în cuantum de peste 2 miliarde de lei deoarece, în mod cert, se va îngropa sectorul agricol și fermierii români. De altfel, în cursul săptămânii viitoare, îl voi informa pe Comisarul pe Agricultură, domnul Phil Hogan despre această situație, solicitându-i totodată un punct de vedere.", se arată într-un comunicat remis ȘTIRIPESURSE.RO de către PNL Cluj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.