Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful SRI, audiat în cazul protestelor din țară / SURSE

Eduard-Hellvig

Comisia de control al SRI intenţionează să discute miercuri, în cadrul audierii directorului SRI, Eduard Hellving, şi despre „influenţa” Serviciului asupra protestelor care au avut loc duminică seară în întreaga ţară, deoarece această chestiune priveşte şi „siguranţa naţională”, au declarat, luni, surse din Comisie pentru News.ro.

Sursele citate au afirmat că membrii Comisiei de control al SRI vor adăuga la ordinea de zi şi „subiectul mai larg al evenimentelor” care au avut loc duminică seara în întreaga ţară, unde zeci de mii de oameni au protestat faţă de ordonanţele care vizează graţierea şi modificările aduse Codului penal.

Cristian Tudor Popescu îl UMILEȘTE pe Klaus Iohannis: 'S-a FRECAT de mulțime, e IEFTIN'

Potrivit surselor News.ro, reprezentanţii SRI vor fi întrebaţi, în cadrul audierii de miercuri din Comisie, despre „influenţa lor asupra situaţiei generale a ţării”. „Priveşte şi siguranţa naţională”, au completat sursele citate.

Eduard Hellvig a fost invitat, miercuri, la comisie, pe tema scandalului în care a fost implicat Florian Coldea.

SRI a respins, într-un comunicat de presă transmis duminică seară, "orice încercare de a implica instituţia în dispute politice, organizare de proteste sau alte acţiuni care nu ţin de misiunile asumate potrivit cadrului legal".

"Respingem categoric orice încercare de a implica SRI în dispute politice, organizare de proteste sau alte acţiuni care nu ţin de misiunile asumate potrivit cadrului legal. Considerăm aceste afirmaţii denigratoare şi menite să afecteze instituţii fundamentale ale regimului democratic. SRI îşi reafirmă determinarea de a rămâne echidistant, neimplicat politic şi concentrat pe îndeplinirea misiunilor sale cu respectarea strictă a legii", a arătat Serviciul Român de Informaţii.

SRI a menţionat că aduce aceste precizări "în urma acuzaţiilor grave aduse în spaţiul public privind implicarea instituţiei în organizarea protestului de duminică".

PNL vrea, dar PNL poate? Mizele celei mai rapide moțiuni de cenzură/ ANALIZĂ

Peste 20.000 de oameni au protestat, duminică seară, în Capitală faţă de proiectele de ordonanţă ale Guvernului privind graţierea şi modificarea codurilor penale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.