Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Egipt: 296 de persoane, plasate pe lista privind terorismul, pentru legături cu Frăţia Musulmană

egipt

Un tribunal egiptean a plasat pe lista sa privind terorismul 296 de persoane acuzate de legături cu Frăţia Musulmană, o confrerie interzisă în Egipt, a anunţat miercuri televiziunea de stat, citată de agenţia DPA și Agerpres.

Decizia a fost emisă de Tribunalul Penal din Cairo, care a pus sub acuzare cele 296 de persoane pentru implicarea lor în acte ''ostile'' împotriva instituţiilor statului, se afirmă pe site-ul televiziunii, care nu precizează când a fost emisă decizia, la care se poate face apel. 

Alte media de stat au indicat că printre cele 296 de persoane figurează mai mulţi lideri importanţi ai Frăţiei Musulmane, care trăiesc în afara ţării. 

În baza legislaţiei egiptene, persoanele trecute pe lista teroristă au interdicţie de părăsire a ţării şi bunurile lor riscă să fie puse sub sechestru. Cei care trăiesc în străinătate sunt trecuţi pe o listă de supraveghere şi se pot aştepta să fie arestaţi la revenirea lor în ţară. 

Egiptul a arestat sute de lideri şi adepţi ai Frăţiei Musulmane de când armata l-a înlăturat de la putere în 2013 pe preşedintele Mohammed Morsi, un înalt oficial al grupării islamiste. 

La sfârşitul lui 2013, guvernul egiptean a declarat Frăţia Musulmană drept organizaţie teroristă, acuzând-o de implicare într-o serie de atacuri sângeroase în ţară. 

Frăţia Musulmană a respins însă acuzaţiile, învinuind autorităţile egiptene de opresiune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.