Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Egipt: Închisoare pe viață, confirmată pentru șeful Fraților Musulmani

聯合新聞網
Justitie

Curtea de casaţie a Egiptului a confirmat miercuri pedeapsa cu închisoare pe viaţă împotriva fostului "ghid suprem" al Fraţilor Musulmani, Mohamed Badie, pentru violenţele intervenite după destituirea de către armată a preşedintelui islamist Mohamed Morsi, potrivit unor surse judiciare, citate de AFP, scrie agerpres.ro

Curtea a confirmat sentinţa pronunţată în mai 2016 pentru alte opt persoane implicate în acelaşi dosar referitor la confruntări în oraşul Ismailia, soldate cu trei morţi. 

Ea a confirmat, de asemenea, pedepse cu câte 10 ani de închisoare pentru 29 de persoane şi cu trei ani de detenţie pentru alte 19 persoane. 

După destituirea de către armată în 2013 a preşedintelui islamist Mohamed Morsi, provenit din Fraţii Musulmani, autorităţile egiptene au declanşat o represiune fără precedent împotriva acestei mişcări, considerată de atunci ca fiind "organizaţie teroristă". Sute de susţinători ai acesteia au fost condamnaţi la moarte sau la pedepse grele cu închisoarea. 

Dar în 2016, Curtea de casaţie a anulat sute de condamnări cu pedeapsa capitală, în special unele pronunţate împotriva lui Morsi, Badie şi alţi conducători ai confreriei

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.