Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Egipt: Peste 500 de deţinuţi au fost graţiaţi, inclusiv participanţi la proteste

twitter.com
Al-Sissi egipt

Preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi a graţiat vineri 502 de deţinuţi din diferite cazuri, inclusiv oameni condamnaţi pentru organizarea de proteste neautorizate, a informat televiziunea de stat citată de DPA.

Graţierea a inclus 25 de femei, dar şi "un mare număr de tineri" închişi pentru participarea la proteste ilegale, a adăugat sursa menţionată. 

Biroul lui al-Sissi a precizat că a instruit ministerul de Interne, în subordinea căruia se află închisorile, să elibereze deţinuţii graţiaţi înainte de sărbătoarea musulmană Eid al-Fitr, care va începe duminică în Egipt. 

Printre deţinuţii graţiaţi din motive de sănătate se află şi un cunoscut om de afaceri egiptean, Hisham Talaat Moustafa, care executa o pedeapsă de 15 ani de închisoare pentru rolul său în uciderea cântăreţei libaneze Suzanne Tamim în Dubai, în 2008. 

Constituţia egipteană îl împuterniceşte pe şeful statului să graţieze deţinuţi condamnaţi sau să le comute pedepsele după ce aceştia au primit sentinţele definitive. 

Sute de activişti au fost arestaţi şi au primit pedepse cu închisoarea în Egipt pentru organizarea unor demonstraţii neautorizate, în baza unei legi despre care criticii afirmă că vizează distrugerea disidenţei politice. 

Autorităţile susţin că legea este necesară pentru a pune capăt protestelor violente care au afectat Egiptul după răsturnarea de către armată, în 2013, a preşedintelui islamist Mohammed Morsi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.