Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Egiptul BLOCHEAZĂ site-urile principalelor canale media turceşti

egipt turcia

Egiptul a blocat site-urile în limba engleză ale unor companii media turceşti, inclusiv cel al unui cotidian independent, în cadrul unor măsuri ce vizează creşterea nivelului de cenzură în această ţară, informează DPA, potrivit agerpres.

Luni, internauţii din Egipt au raportat că nu mai puteau să acceseze site-ul în limba engleză al cotidianului turc Hurriyet. Ediţia în limba turcă a acestei publicaţii - cel mai popular ziar din Turcia - nu a fost blocată.

Citeşte şi: Decizie de ULTIMĂ-ORĂ. Rusia este gata de un RĂZBOI cu americanii pe cerul Siriei

Ziarul Hurriyet face parte din grupul independent Dogan, care a publicat anumite critici la adresa preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan.

Cotidianul pro-Erdogan Daily Sabah a fost de asemenea blocat cititorilor de limbă engleză din Egipt, însă versiunea în limba turcă poate fi accesată de internauţi.

Site-ul televiziunii publice TRT nu a fost afectat de aceste măsuri.

Preşedintele egiptean Abdel-Fattah al-Sissi a luat o serie de măsuri împotriva companiilor media din ţara lui, blocând recent zeci de site-uri, inclusiv cele ale unor ziare locale independente.

Autorităţile egiptene au luat de asemenea măsuri împotriva furnizorilor de reţele private virtuale (VPN) şi a reţelelor TOR, ce oferă utilizatorilor posibilitatea de a ocoli cenzura. În mod similar, Turcia a blocat şi ea câteva mii de site-uri, inclusiv portaluri de ştiri, şi intenţionează să interzică mai multe tipuri de furnizori de VPN.

Citeşte şi: Fierb apele din Golf. Armata turcă A AJUNS în Qatar - VIDEO

Cele două ţări au relaţii diplomatice tensionate. Turcia nu recunoaşte legitimitatea lui al-Sissi, spunând că acesta a preluat puterea în urma unui puci organizat împotriva guvernului legal ales al preşedintelui Mohammed Morsi, membru al formaţiunii Frăţia Musulmană.

Egiptul s-a aliat cu Arabia Saudită în actuala criză din Golful Persic ce vizează situaţia din Qatar, în timp Turcia susţine autorităţile din Doha. Atât Qatar cât şi Turcia simpatizează cu Frăţia Musulmană, iar această susţinere a dus la sancţiuni împotriva guvernului de la Doha.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.