Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

El e denunțătorul lui Orban: L-a înregistrat și s-a dus la DNA! Olguța Vasilescu e și ea pe listă

evz.ro
dna

Apar noi dezvăluiri incendiare din dosarele de la DNA ale greilor din lumea politică. A ieşit la iveală numele celui care i-a denunţat pe Ludovic Orban, Lia Olguţa Vasilescu sau Gheorghe Nechita.

Ludovic Orban a fost pus sub acuzare pentru că ar fi cerut unui om de afaceri “sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016“. Solicitarea iniţială a lui Orban ar fi fost pe 1 martie. “Ulterior, la data de 20 martie 2016, cu ocazia unei noi întrevederi, inculpatul Orban Ludovic i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro în numerar, cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menţionat, cu funcţii de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului. Inculpatul Orban Ludovic a precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una – două săptămâni.

Citeşte şi: Acuzaţii şocante la adresa Marianei Bitang şi a lui Octavian Bellu: 'Aţi omorât 19 gimnaste'

Omul de afaceri a acceptat să efectueze plata sumei de 50.000 euro în considerarea funcţiei de conducere pe care Orban Ludovic o deţine în cadrul unui partid şi a potenţialului de intervenţie al acestuia în domenii de interes în afacerile controlate de acest om de afaceri”, a arătat DNA într-un comunicat de presă.

Dar cine este omul de afaceri? Cei de la romaniacurată spun că potrivit unor surse judiciare, Tiberiu Urdăreanu i-a denunţat la DNA pe Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei şi pe Ludovic Orban, candidatul PNL la Primăria Capitalei, la acea vreme. Urdăreanu a denunţat pentru a-şi uşura situaţia judiciară în dosarul pe care el însuşi îl are pe rolul instanţelor, cel în care este acuzat de DNA că i-a dat mită primarului din Iaşi, Gheorghe Nechita, pentru implementarea de către UTI a sistemului de management al traficului din Iaşi.

Citeşte şi: Rareş Bogdan spune de ce a refuzat oferta de la Cotroceni

Practic, Urdăreanu “a făcut 19-le (articolul din lege)“, cum se spune în jargonul juriştilor, adică a colaborat cu anchetatorii ca să îşi reducă pedeapsa la jumătate. Deşi este amic cu Orban, Urdăreanu ar fi fost nevoit să apeleze la strategia denunţului pentru a-şi salva propria piele. În cazul lui Orban, Urdăreanu s-ar fi dus la DNA cu înregistrări ale unor convorbiri cu Ludovic Orban în care acesta îi spunea că are nevoie de 50.000 de euro ca să îi dea lui Sorin Oancea şi Cozmin Guşă. Orban voia să îşi asigure prezenţa în studiourile celor două televiziuni de ştiri pe perioada campaniei şi pre-campaniei electorale.

Citește și: Lista locurilor de muncă vacante în instituțiile publice din municipiul București

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.