Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

El e învingătorul la București!

Observ, de mai bine de două luni, că Bucureștiul a intrat deja în precampanie electorală pentru alegerile locale. Nimic nou. Aceleași tehnici stângace de promovare, aceleași texte obosite, dar nimic despre cel mai important oraș al României.

Primul care a rupt startul este candidatul PNL, Cristian Bușoi, fost șef la Casa de Sănătate. Un om politic fără mari calități de comunicator și fără realizări notabile în politică. Cel mult, un funcționar util de partid. PNL-ul vrea să convingă aproape două milioane de români să-l aleagă pe Bușoi șef la capitală. Nu cred că are vreo șansă nici într-un tur, nici în două. Va ieși, în cel mai fericit caz, pe locul trei.

În 2012, USL le-a propus bucureștenilor o garnitură de primari. La capitală, veșnic nemulțumitul Oprescu, care, ajuns în funcție, a confundat bugetul capitalei cu propriul card. Iar pe la sectoare, primari care, deși au rămas în funcție, nu i-a mai văzut nimeni de mulți ani.

De data aceasta, PSD-ul o va scoate la înaintare, cel mai probabil, pe senatoarea Gabi Firea, un politician capabil să facă față unei confruntări cu o miză atât de mare. Cred chiar că în eventualitatea unei confruntări Bușoi - Firea, candidatul PSD ar putea câștiga mai multe puncte. Nu cred, însă, că Firea are vreo șansă să obțină cele mai multe voturi. După tragedia de la #Colectiv, PSD nu va mai câștiga niciodată în capitală.

Un candidat asociat cu o agendă ceva mai îndrăzneață, dar îngustă, este Nicușor Dan. De data aceasta nu mai este independent. A intrat în campanie în calitate de politician. La localele din 2016 va avea o echipă în spatele său, pe care va trebui s-o promoveze pentru Consiliu. Deci datele problemei se schimbă.

Este mai limpede decât oricând că, în mai puțin de șase luni, vor intra în competiție pentru primăria Capitalei mai multi candidați care nu au capacitatea de a mobiliza oamenii. Cu toții speră la minuni electorale.

După această toamnă cutremurătoare, vestea cea mai bună este că USL-ul nu va mai avea primar. De data aceasta nu va mai conta partidul. Învingătorul va fi bucureșteanul, care îl va vota pe cel care îl va convinge că știe, poate și vrea sa facă ordine în cea mai mare capitală din estul Europei!

 

 

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.