Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Electoratul PSD, liber de contract

reuniune psd

Ideea că alegătorii PSD nu au votat pentru grațiere și modificările de cod penal mi se pare naivă. Ca și ideea că nu au văzut corupția din PSD, intoxicați fiind de o televiziune sau alta.

Ca să știe cât de corupt este PSD (sau orice alt partid) alegătorul nu are decât să se uite la Primărie sau la alte servicii publice la care are acces. Dacă acestea sunt corupte, este de presupus că nici în sus nu este mai bine. Pe lângă aceasta, PSD a dat declarații repetate anti-DNA. Iar DNA etse o instituție cunoscută și populară a statului român. Pe lângă aceasta, în programul de guvernare chiar au existat aluzii la grațiere.

Votând pentru PSD, sau votând pentru ALDE, alegătorii au transmis că lucrul care îi sperie cel mai tare nu este libertatea lui Dragnea ci o guvernare de dreapta. Asta e. De aceea o reacție anti PSD trebuie să aducă și o ofertă de guvernare, nu doar o ofertă morală. Dar deviez.

Și totuși...

Și totuși electoratul PSD nu a mandatat idea de a legifera noaptea, pe ascuns și cu explicații absurde. Ce a făcut ieri Guvernul ridică două probleme între PSD și electorat.

Prima este că PSD, dincolo de faptul că deține puterea s-a arătat pe sine ca fiind slab, confuz, incoerent. Adică exact defectele pe care alegătorul PSD este obișnuit să le asocieze cu opoziția.

Apoi, prin modul de legiferare, alegătorul PSD a fost lăsat fără apărare în fața rudelor, prietenilor și vecinilor. Pur și simplu nu există ceva sa semene a scuză plauzibilă.

Altfel spus, PSD a arătat că poate să guverneze mai aiurea decât dreapta și să aibă un discurs mai confuz chiar și pentru gusturile și standardele propriilor alegători.

Asta deschide o breșă. De azi (mulți dintre) alergătorii PSD sunt liberi de contract. Iar PSD este atât de confuz încât nu este gata nici măcar să le propună un contract nou.

Citiți și:

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.