Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elena Udrea demască mafia din ministere în faţa judecătorilor: 'Nu primeam solicitări să promovez o lege, ci să angajez copiii, soțiile, neamurile'

facebook
elena udrea

Elena Udrea demască mafia din ministere în faţa judecătorilor: rude angajate pe pile şi contracte ilegale acordate preferenţial către oameni de afaceri! În timpul audierii, Elena Udrea a explicat modul în care erau finanţate campaniile electorale la PDL. 

"În funcţionarea PDL, ca şi în funcţionarea oricărui partid politic, în campanie electorală exista nevoia de finanţare. Membrii de partid au datoria de a contribui la finanţare, fiecare cât poate, iar cei cu funcţii trebuie să contribuie mai mult decât ceilalţi. Eu aveam obligaţia să contribui cu 200 de lei pe lună la cheltuielile partidului. Cei care au posibilitatea să aducă finanţare aduc bani. De regulă, îl rugam pe fostul meu soţ să contribuie cu sume de bani. Întotdeauna se dădeau chitanţe pentru toate sumele primite. Dacă ştiai că te costă 100.000 de euro campania, conducerea partidului anunţa în şedinţă şi se încerca strângerea acelei sume. De regulă, oamenii nu reuşeau să aducă toate sumele şi existau atenţionări pentru că nu aduceau sumele la care se angajau. În general, obligaţiile de achitare a cotizaţiilor şi de donaţii către partid nu erau respectate, mai ales în cursul campaniei electorale şi se proceda la reamintirea nevoilor financiare ale partidului", a povestit Udrea în sala de judecată, potrivit agerpres.ro

Ea a adăugat că existau situaţii în care anumite persoane sponsorizau partidele prin intermediari. 

"Cunosc situaţii în care anumite persoane au sponsorizat un partid politic, pe lângă un alt partid politic, iar pentru a nu se afla acest lucru au apelat la intermediari, o persoană care să aducă banii aparent în nume personal. Presupun că intenţia era aceea de a nu se cunoaşte interesul lor, în condiţiile în care nu se ştia cine câştigă alegerile. Nu aveau motive să se teamă că, dacă au finanţat un partid şi câştiga celălalt, vor fi repercursiuni. Dar unii aveau controale. S-a întâmplat ca anumite firme să fie supuse unor controale abuzive dacă au finanţat partidul care a pierdut", a afirmat Udrea. 

Pe de altă parte, ea a declarat că numirile în funcţiile de conducere din cadrul companiilor de stat se făceau la recomandarea unor membri de partid sau organizaţii care aveau rezultate bune la alegeri. 

La ieşirea din sediul instanţei, Udrea a spus că există în societatea românească acest concept de nepotism şi "pile", însă ea a intervenit doar pentru o singură persoană. 

"Conceptul acesta de nepotism a evoluat în societate în aşa fel încât un partid politic, când vine la guvernare, încearcă să îşi mulţumească membrii, găsindu-le un loc de muncă pe undeva şi este o practică de 30 de ani. Au fost numiţi sau angajaţi rude, prieteni în funcţii în instituţii publice. Nu mă refer la funcţii de conducere, mă refer la funcţii de execuţie în instituţii publice. Avem cazuri de cumnaţi care au condus Eximbank, asta ca să dau un exemplu de la PSD şi nu de la PDL. Modalitatea asta nu aş constitui-o într-un motiv de critică doar la adresa clasei politice, pentru că mai este un adevăr. Eu, ca deputat, ca persoană publică, să ştiţi că nu primeam cereri să promovez legi sau să susţin cauze ale societăţii, eu primeam solicitări să angajez copiii, soţiile, neamurile în funcţii, să pun o pilă la primărie pentru o locuinţă la ANL, de la cetăţeni. Este o modalitate de a funcţiona a întregii societăţi, nu doar o practică a clasei politice. (...) Noi funcţionăm pe conceptul de pile: puneţi-mi şi mie o pilă doamna deputat să fac nu ştiu ce. Nimeni din familia mea, din apropiaţii mei nu apare în vreo funcţie de stat. Singura persoană pe care am susţinut-o în toată cariera mea politică este Ana Maria Topoliceanu", a declarat Udrea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.