Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elena Udrea, despre legătura dintre noul ei dosar şi Traian Băsescu

udrea antena3.ro

Elena Udrea a ajuns vineri dimineaţa la Parlament, pentru a fi audiată de Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor, în legătură cu noua cerere de urmărire penală, reţinere şi arestare formulată de DNA pe numele său.

Fostul ministru a evitat să dea detalii din dosar şi nici nu a precizat dacă le va cere colegilor deputaţi să nu aprobe cererea DNA. În schimb, Udrea a insistat pe faptul că noul dosar s-ar baza pe denunţurile unei singure persoane, afirmând că este folosită de instituţiile statului ca un simbol, o dovadă că lupta anticorupţie funcţionează. "Există vreo ţară normală la cap în care să arestezi preventiv de atâtea ori un om?", a întrebat Elena Udrea.

Vezi şi: EXCLUSIV Dosarul Udrea, fără stenograme. Buzăianu și Andronic în cele 1867 de pagini

Fostul preşedinte PMP a mutat discuţia şi în zona politică, remarcând că prima cerere de arestare a venit înaintea unui congres PMP, la fel ca această ultimă cerere. "Congresul PMP îmi aduce ghinion. O să le recomand să nu mai facă congrese", a glumit fostul ministru.

Întrebată dacă noul dosar are legătură cu Traian Băsescu, Udrea a mai precizat: "Nu poţi să nu faci această legătură. Este o presiune care se generează asupra fostului preşedinte. Deşi nu are legătură cu fostul preşedinte, are legătură cu PDL."

Vezi şi: Verdictul Elenei Udrea, după 7 ore de studiu a dosarului DNA / VIDEO

***

Şefa DNA a transmis procurorului general al României referatul cauzei, în vederea sesizării Camerei Deputaţilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Elena Udrea, la data faptelor ministru în Guvernul României, pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni săvârşite în exerciţiul funcţiei: luare de mită în formă continuată, trafic de influenţă în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine, efectuare de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia, ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile în virtutea funcţiei, spălare de bani în formă continuată, fals în declaraţii de avere în formă continuată (cu referire la declaraţiile de avere din perioada 2009 - 2012). 

De asemenea, Kovesi a transmis cererea ministrului Justiţiei pentru a solicita Camerei Deputaţilor încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputatului Elena Udrea pentru luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani, toate în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine şi efectuare de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia, ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile în virtutea funcţiei.

Vezi şi: Detalii INCENDIARE din noul dosar al lui Udrea: Încă două nume apar, bani dați de față cu Blaga

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.