Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elena Udrea e LIBERĂ: Decizia ÎCCJ la contestația DNA

Inquam Photos / Octav Ganea
udrea dna ph Inquam Photos

Elena Udrea învinge, din nou, DNA! ÎCCJ a decis să respingă contestația făcută de PÎCCJ, prin procurorii DNA, și să ridice controlul judiciar al fostului ministru. La începutul lunii octombrie, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis să-i revoce Elenei Udrea şi altor doi inculpaţi, Gheorghe Nastasia și Victor Tarhon, măsura preventivă în dosarul privind finanțarea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din 2009. Decizia nu a fost definitivă și a fost atacată la Instanţa supremă de către DNA.

Citește și: Ședință secretă în interiorul PSD: Ce ministru ar putea fi schimbat din funcție

„Cu privire la măsurile preventive: În baza art. 242 alin. 1 Cod procedură penală admite cererea de revocare a măsurii controlului judiciar formulată de inculpatul Tarhon Victor. Revocă măsura controlului judiciar luată faţă de inculpat. În baza art. 348 alin. 1 Cod procedură penală rap. la art. 207 alin. 5 Cod procedură penală revocă măsura controlului judiciar luată faţă de inculpaţii Udrea Elena Gabriela şi Nastasia Gheorghe . În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie. Pronunţată în şedinţa din Camera de consiliu, azi 12.10.2017”, se arăta în minuta deciziei Curţii de Apel Bucureşti.

Citește și: Cristian Boureanu primește încă o lovitură: De cine a fost dat în judecată și ce i se cere acestuia

Pe 24 mai, DNA i-a trimis în judecată pe Elena Udrea, Ioana Băsescu și pe jurnalistul Dan Andronic în dosarul privind finanțarea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din 2009.

Elena Udrea, la data faptelor ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, implicată direct în campania lui Traian Băsescu, candidat la alegerile prezidențiale din 2009, a fost trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la luare de mită (2 fapte) și spălare a banilor (5 fapte).

Citește și: Lovitură de teatru: Pentru cine ar putea crește vârsta de pensionare .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.