Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elena Udrea și Traian Băsescu sunt chemați la 'spovedanie'

udrea base

Deputatul PSD Liviu Pleşoianu a declarat luni că o să propună în cadrul Comisiei de anchetă cu privire la alegerile prezidenţiale din 2009 să fie invitaţi la audieri Elena Udrea şi Traian Băsescu.

Citește și: Liviu Pleșoianu, reacție DURĂ la refuzul șefei DNA de a participa la audieri


"Mai sunt şedinţe ale comisiei în care se pot face audieri. Sunt elemente noi pe care le aduce doamna Udrea, de exemplu, când vorbeşte despre faptul că se întâlnea cu domnul Coldea şi domnul Maior şi discutau despre cum sunt sondajele de-o parte faţă de cele ale domnului Dîncu. Sunt lucruri noi care au apărut între timp şi care nu pot fi lăsate aşa. Eu aş invita-o pe doamna Udrea fără discuţie şi o să propun acest lucru. O să propun să fie invitat şi domnul Băsescu", a spus Pleşoianu la Parlament. 

Referindu-se la faptul că propunerea sa ca şefei DNA să i se facă plângere penală nu a mai fost supusă la vot în comisie, Pleşoianu a precizat că în regulamentul acestui for trebuia să se prevadă şi la ce infracţiune se poate încadra aceasta din moment ce a refuzat să se prezinte la audierile Comisiei de anchetă şi a adăugat că va face din nou solicitare la o altă şedinţă. 

"Eu ca membru al comisiei nu trebuie să mă apuc acum brusc să fac Dreptul, eu trebuie să respect ce spune regulamentul, pentru că eu am fost numit în această comisie care are un regulament. În regulament scrie negru pe alb că dacă este obstrucţionată activitatea comisiei una dintre căile de sancţionare este aceea de sesizare a organelor de urmărire penală. Mai departe, îi rog pe colegii mei de la Comisia juridică din PSD să explice la ce s-au gândit în momentul când l-au făcut. Oricum, dacă ar fi trecut propunere mea, nu am nicio îndoială de faptul că s-ar fi oprit la domnul Lazăr. Singura mea aşteptare cât de cât este la domnul ministru al Justiţiei. Prima dată Curtea Constituţională a spus că doamna Kovesi a încălcat Constituţia şi principiul separaţiei puterilor în stat, după care domnul Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, a zis că nu e oportun să ceară revocarea din funcţie. Acum iar doamna Kovesi încalcă o hotărâre recentă a Curţii Constituţionale care spune negru pe alb că e obligată să vină atunci când e chemată. Dacă nici acum nu e oportun atunci cred că Parlamentul României poate să plece liniştit acasă", a arătat Pleşoianu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.