Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elena Udrea, la sediul ÎCCJ: Cere desecretizarea notelor informative ale SRI din 2010-2011

facebook
elena udrea

UPDATE: Judecătorii de la Curtea Supremă au decis, luni, să ridice măsura controlului judiciar în cazul Elenei Udrea în dosarul „Gala Bute”.

Deputatul Elena Udrea s-a prezentat, luni dimineață, la sediul ÎCCJ, unde are loc un nou termen în dosarul „Gala Bute”. Fostul ministru va cere ridicarea controlului judiciar și desecretizarea notelor informative ale SRI din perioada 2010-2011.

„(...)Prin informările care au ajuns din dosarul respectiv sunt informări SRI care priveau fapte și persoane implicate în dosarul „Gala Bute”. Astea sunt cele mai importante probe”, a declarat Elena Udrea, la sediul ICCJ.

Întrebată dacă ieșirea fostului consilier, Ștefan Lungu, Elena Udrea a afirmat: „Am interpretat ca e un joc pe care il poate face ca nu am gasit nicio logica pentru care a ales sa mearga la tv sa faca declaratiile alea...Am fost de acord cu ce a spus domnul avocat, dupa aproape 2 ani de cand a inceput a se ridica interdictia, evident ca nu pot sa plec nicaieri ca eu am mai doua controale judiciare, deci nu se pune problema daca plec undeva. E o masura corecta cred eu fata de situatia din acest dosar, de pozitia mea corecta fata de derularea procesului. Asa cum ceilalti 4 inculpati care si-au recunoscut cumva faptele nu au niciun fel de masura, nu vad de ce noi, ceilalti 4, nu am benefecia macar de o parte din de avantajele sau atributiile prezumtiei de nevinovatie”.

Vasile Blaga, în fața magistraților Curții Supreme. Vrea să scape de sechestru

Săptămâna trecută, Elena Udrea le-a solicitat magistraţilor Curţii Supreme să ceară de la Serviciul Român de Informaţii (SRI) şi DNA Alba note informative în care s-ar arăta conivenţa infracţională a persoanelor judecate în dosarul 'Gala Bute', susţinând că în niciuna dintre ele nu este pomenit numele său.

Elena Udrea a fost trimisă în judecată pe 21 aprilie 2015 în dosarul "Gala Bute", fiind acuzată de săvârşirea a trei infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu şi tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

În dosar au mai fost deferiţi justiţiei şi fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul preşedinte al FRB, Rudel Obreja, Tudor Breazu - administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea, Ştefan Lungu - fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia - fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Ana Maria Topoliceanu - fost director al Companiei Naţionale de Investiţii, Dragoş Marius Botoroagă - administratorul unei firme.

Potrivit DNA, Udrea ar fi coordonat un sistem prin care persoane apropiate ei, şi anume Lungu, Topoliceanu, Nastasia şi Breazu, au primit, cu ştiinţa sa, sume de bani de la reprezentanţii unor societăţi comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanţate de ministerul pe care îl conducea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.