Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elena Udrea promite că nu va scădea pensiile şi salariile ca preşedinte

bani

Într-un interviu acordat caleaeuroepana.ro, prezidențiabilul PMP, Elena Udrea, a promis românilor că salariile și pensiile nu vor mai fi reduse dacă va ajunge președintele României. Udrea a mai adăugat că în 2009 s-a luat decizia scăderii veniturilor bugetarilor, întrucât cealaltă opțiune era cea a disponibilizării a 100.000 de oameni. 

"Promit solemn românilor că în ţara acestora nu se vor mai reduce pensiile şi salariile, dacă voi ajunge Preşedintele României. În 2009 aveam următoarele alternative: să reducem numărul de angajaţi, ar fi trebuit să disponibilizăm o sută şi ceva de mii de oameni sau să scădem veniturile tuturor bugetarilor. A fost o slăbiciune a Guvernului Boc să apelăm la cea de-adoua variantă. Eu îmi iau un angajament pe care l-am mai spus, nu doar acum în campanie: Promit că nu vom mai reduce pensiile şi salariile. Atunci au fost discuţii în govern, ne-am asumat cu toţii decizia, Preşedintele Băsescu a fost doar purtătorul de cuvânt pentru anunţarea măsurii. Ar fi trebuit să fie o măsură doar pentru şase luni, până când reuşeam să acoperim golurile la buget din altă parte: fonduri europene şi o mai bună colectare a taxelor şi impozitelor către buget", a mai spus prezidențiabilul PMP.

În ceea ce privește procesul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis la ÎCCJ, Elena Udrea a afirmat că este inadmisibil că un astfel de candidat a ajuns la alegerile prezidențiale.

"Incompatibilitatea lui Iohannis exista dinainte de începerea campaniei, însa s-a prelungit după data alegerilor. Când a avut ocazia, a făcut tot posibilul să amâne decizia. Desi ANI a cerut devansarea, vom vedea ce se întâmplă. Este foarte periculos. O lege trebuie văzută şi în spiritul ei, nu doar în litera ei. În România, lucrurile sunt nefireşti, ţara trebuie să intre într-o logică a unei democraţii fireşti. Este inadmisibil că s-a intrat cu un astfel de candidat în alegeri, au încercat să îşi acopere rezultatele slabe la europarlamentare.  Imposibilitatea de a ocupa o funcţie aleasă este un risc extraodinar. De ce ACL a fost de acord cu un asemenea candidat?",a spus Udrea.
Prezidențiabilul PMP a mai spus că pentru Iohannis  nu contează ceea ce spune Justiţia, ci doar ceea ce crede el.

"Dl Iohannis nu poate nicio secundă să mă convingă - a fost 5 ani de zile lângă Voiculescu - că acum e un reprezentant al opoziţiei. Nici pe Crin Antonescu nu l-a convins, nici el nu îl susţine. Pentru domnul Iohannis nu contează ceea ce spune Justiţia, ci doar ceea ce crede el. Dl Iohannis spune că nu acum este Justiţia independentă, spune că Justiţia va fi puternică doar atunci când va fi el preşedinte", a mai spus prezidențiabilul PMP, într-un interviu acordat caleaeuropeana.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.