Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elena Udrea tună și fulgeră la Curtea de Apel: 'Mă consider clar nedreptăţită. Să cercetăm pe toată lumea'

nasul.tv
elena udrea

Elena Udrea s-a dezlănțuit miercuri la Curtea de Apel București, unde s-a discutat în procedură de Cameră preliminară cine ar trebui să judece dosarul privind plăţile ilegale din campania electorală din 2009. Aceasta a declarat la ieșirea de la Curtea de Apel că se consideră nedreptățită și că dosarul ar trebui să se întoarcă la DNA.

„Mă consider clar nedreptăţită dacă mă refer la situaţia generală. Toată lumea a făcut campanii. Dacă vrem să cercetăm cum se finanţează o campanie, să cercetăm pe toată lumea, nu doar pe Elena Udrea.”, a spus Elena Udrea.

Udrea a mai susţinut că în orice campanie electorală politicienii se duc la oamenii de afaceri şi le cer bani.

„Într-o campanie se cer bani. Nu i-am cerut eu. O campanie aşa se finanţează. Politicienii se duc la oameni de afaceri şi îi roagă să le finanţeze campania electorală sau partidul, de aia este contravenţie pe legea 334, nu este infracţiune. Procurorii au făcut aşa un rechizitoriu prost, încât au încurcat pe toată lumea. În dorinţa lor de a mă acuza de fapte penale, au făcut un rechizitoriu încât judecătorii nu ştiu cine ar putea să judece dosarul. Graba a fost mare. Să fie şi Ioana Băsescu acuzată. Acum vedem, din ceea ce spun procurorii cum s-au făcut dosarele mele, cu presiuni, ameninţări. Justiţia este încurcată în acest moment”, a mai spus Elena Udrea.

Elena Udrea, atac fără precedent la adresa lui Liviu Dragnea: 'Un politician şantajabil, care încearcă să facă înţelegeri cu sistemul abuziv'

Pe 24 mai, DNA a dispus trimiterea în judecată a Elenei Udrea, Ioanei Băsescu și a jurnalistului Dan Andronic, în dosarul privind finanțarea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din 2009.

Elena Udrea, la data faptelor ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, implicată direct în campania lui Traian Băsescu, candidat la alegerile prezidențiale din 2009, a fost trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la luare de mită (2 fapte) și spălare a banilor (5 fapte), potrivit DNA.

Ioana Băsescu, notar public, fiica fostului președinte Traian Băsescu, va fi judecată pentru instigare la delapidare și instigare la spălarea banilor (2 fapte), iar jurnalistul Dan Andronic este acuzat de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului.

În dosar, au mai fost deferiți justiției Gheorghe Nastasia, la data faptei secretar general al Ministerului Dezvoltării, acuzat de luare de mită; Victor Tarhon, fost președinte al Consiliului Județean Tulcea, acuzat de luare de mită; Ioan Silviu Wagner, la data faptei director general al unei societăți comerciale cu capital majoritar de stat, acuzat de delapidare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.