Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eliberare neasteptata in dosarul Gala Bute. Ce nume greu iese din arest

gala bute

O eliberare neasteptata a fost dispusa vineri de instanta in dosarul Gala Bute. Daca inculpati ca Rudel Obreja, Tudor Breazu si bineinteles Elena Udrea raman in arest preventiv, primarul din Lupeni a fost plasat in arest la domiciliu. Decizia este definitiva.

Stiripesurse.ro va prezinta minuta instantei:

Admite contestaţia formulată de inculpatul Resmeriţă Cornel împotriva încheierii nr.153 din 04 martie 2015 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia Penală, în dosarul nr.848/1/2015.

Desfiinţează în parte încheierea privind pe acest inculpat şi, rejudecând:

Respinge propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie, de prelungire a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Resmeriţă Cornel.

În baza art.237 alin.2 raportat la art.218 Cod procedură penală dispune luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpatul Resmeriţă Cornel pe o durată de 30 de zile de la 13 martie 2015 la 11 aprilie 2015 inclusiv.

În baza art.221 alin.1 şi 2 Cod procedură penală pe durata arestului la domiciliu inculpatul Resmeriţă Cornel are următoarele obligaţii:

- să nu părăsească imobilul în care locuieşte din …, fără permisiunea organului judiciar;

- să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemată;

- să nu comunice cu ceilalţi inculpaţi, suspecţi şi martori din dosar sau cu membrii familiilor acestora, direct sau indirect;

Atrage atenţia inculpatului Resmeriţă Cornel că, în caz de încălcare cu rea credinţă a măsurii sau a obligațiilor ce îi revin, măsura arestului la domiciliu va fi înlocuită cu măsura arestării preventive.

Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Resmeriţă Cornel ..., de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr.11/UP din 10 februarie 2015, emis în baza încheierii nr.138/CO/DL din 10 februarie 2015, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti, Secţia a II-a penală, în dosarul nr. 457/1/2015, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză.

Copie de pe prezenta se comunică conform art.221 alin.8 Cod procedură penală.

Menţine celelalte dispoziţii ale încheierii atacate.

Respinge, ca nefondate, contestaţiile formulate de inculpaţii Obreja Rudel, Breazu Liberiu Tudor şi Nastasia Gheorghe împotriva aceleiaşi încheieri.

Onorariul partial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpatul Resmeriţă Cornel, până la prezentarea apărătorului ales, în sumă de 25 lei, se plăteşte din fondul Ministerului Justiţiei.

Obligă contestatorii inculpaţi Obreja Rudel, Breazu Liberiu Tudor şi Nastasia Gheorghe la plata sumei de câte 125 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, din care suma de câte 25 lei, reprezentând onorariul parțial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu, se va avansa din fondul Ministerului Justiţiei.

Definitivă.

Pronunţată în şedinţa din Camera de Consiliu, azi 13 martie 2015.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.