Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elicopter al MAI, solicitat pentru stingerea unui incendiu izbucnit în Parcul Național

www.national.ro
elicopter MAI

Peste 60 de salvatori militari şi zece lucrători silvici s-au deplasat, miercuri dimineaţa, în zona afectată de incendiul ce se manifestă încă de marţi după-amiaza la litiera dintr-o pădure de pin negru de Banat, în sprijin fiind solicitat şi un elicopter al MAI, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Mehedinţi, Raluca Tîrcă. 

"În această dimineaţă, peste 60 de salvatori militari şi zece lucrători silvici s-au deplasat în zona afectată, pe raza Ocolului Silvic Târniţa, în locul numit Vârful lui Stan, pentru a interveni la stingerea incendiului de pădure. De asemenea, a fost solicitat un elicopter dotat cu dispozitiv de stingere de tip Bambi Bucket, din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie din MAI, pentru a sprijini eforturile de stingere ale salvatorilor de la sol", a afirmat Raluca Tîrcă, potrivit agerpres.ro.

Peste noapte, pompierii militari au rămas la faţa locului pentru a supraveghea zona, până la suplimentarea efectivelor care acţionează în vederea limitării şi stingerii incendiului, ale cărui focare sunt izolate pe piscurile versantului greu accesibil. 

Potrivit IGSU, în cursul zilei de marţi, în Parcul Naţional Domogled din judeţul Mehedinţi a izbucnit un incendiu de pădure de pin negru şi vegetaţie uscată. 

Pentru a stabili aria de manifestare, focare şi posibilităţile de propagare, pompierii din cadrul ISU Mehedinţi au efectuat recunoaşterea din aer cu elicopterul SMURD. 

Conform sursei citate, incendiul se manifestă pe un versant cu două piscuri, pe o suprafaţă de circa 10 hectare, în mai multe focare izolate. Arde atât vegetaţia uscată, cât şi pin, într-o zonă greu accesibilă forţelor şi mijloacelor de intervenţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.