Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elicopterul cu cei trei mineri răniţi la Mina Uricani a ajuns în Bucureşti: Aceştia vor fi internaţi la Spitalul de Arşi şi la Spitalul Bagdasar-Arseni

alerta

Cei trei mineri răniţi în urma exploziei produse luni dimineaţă la Mina Uricani au fost aduşi cu un elicopter SMURD în Capitală, urmând să fie internaţi la Spitalul de Arşi şi la Spitalul Bagdasar-Arseni. Doi dintre ei au arsuri pe jumătate din suprafaţa corpului. După producerea exploziei, cei trei mineri au fost duşi la Spitalul Petroşani, de unde în cursul după-amiezii au fost preluaţi de elicopterul SMURD trimis de la Craiova, care a ajuns în Capitală în jurul orei 17.00.

Potrivit ministrului Energiei, Toma Petcu, doi dintre ei au arsuri de gradul trei pe 50 la sută din suprafaţa corpului, dar şi arsuri ale căilor aeriene, iar cel de-al treilea miner are arsuri pe 30 la sută din suprafaţa corporală, care nu sunt la fel de grave. Primii doi mineri, cei cu arsuri mai grave, vor fi internaţi la Spitalul de Arşi, iar cel de-al treilea va fi spitalizat la Bagdasar-Arseni.

Ei au vârste de 44, 45 şi 51 de ani. Prefectul judeţului Hunedoara, Fabius-Tiberiu Kiszely, a precizat că cei trei mineri răniţi sunt din Petrila, fuseseră mutaţi la Mina Uricani şi aşteptau să iasă la pensie cu toţii. În urma deflagraţiei produse luni dimineaţă la Mina Uricani un al patrulea miner, în vârstă de 43 de ani, şi-a pierdut viaţa. El a fost dat dispărut după explozie, fiind găsit decedat după aproximativ patru ore de căutări ale salvatorilor.

Cei patru mineri făceau lucrări de îndiguire pentru închiderea minei, într-o zonă sigură. Principala ipoteză este că deflagraţia s-a produs din cauza unei aprinderi de metan. Ministrul Energiei, Toma Petcu, spune că nu se ştie deocamdată de unde a apărut acumularea de gaze în subteran, dar că şi mai greu de explicat este de unde a apărut sursa de aprindere, în condiţiile în care acolo nu există de ani de zile curent electric, iar muncitorii aveau echipamente pneumatice, fără flacără sau scânteie, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.