Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elveţia deschide o procedură penală după o demonstraţie anti-Erdogan - VIDEO

reuters
elvetia, protest anti erdogan

Justiţia elveţiană a deschis o procedură penală după ce o manifestaţie a avut loc sâmbătă la Berna împotriva preşedintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, în cursul căreia a fost desfăşurată o banderolă pe care era înfăţişat şeful statului turc cu un pistol la tâmplă, relatează luni AFP, potrivit agerpres.

Procedura pentru apel public la crimă sau la violenţă a fost deschisă de către autorităţile judiciare din cantonul Berna, potrivit agenţiei elveţiene de presă ATS.

Nepotism la cel mai înalt nivel. Trump îşi numeşte ginerele într-o funcţie cheie - VIDEO

Banderola, pe care era scris ''Omorâţi-l pe Erdogan cu propriile arme'' , a fost afişată de către un grup de separatişti de stânga, potrivit agenţiei.

După această manifestaţie, Ankara a cerut o anchetă din partea Elveţiei pentru ca responsabilii să fie traşi la răspundere. Erdogan a criticat puternic duminică autorităţile elveţiene în cursul unui discurs la Istanbul, spunând la adresa lor: ''Veţi culege ceea ce aţi semănat''

Ultimul sondaj aruncă în aer Turcia! Erdogan este marele ÎNVINS

Directorul pe probleme de securitate din oraşul Berna, Reto Nause, a declarat duminică pentru ATS că urmează să fie depusă o plângere, deoarece nu au fost respectate condiţiile stabilite în autorizaţia de a manifesta.

Asociaţii kurde, dar şi partidele socialiste şi ecologiştii din Elveţia au făcut apel la manifestaţie, care s-a desfăşurat într-o atmosferă de calm. Manifestanţii au cerut libertate, respectarea statului de drept şi mai multă democraţie în Turcia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.