Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emil Constantinescu a inaugurat Centrul pilot Fortul 13 Jilava

emil constantinescu

Centrul pilot Fortul 13 Jilava a fost inaugurat astăzi de către fostul preşedinte Emil Constantinescu, împreună cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei şi Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. Proiectul urmăreşte recuperarea de către tânăra generaţie a istoriei recente a crimelor comunismului şi face parte dintr-un proiect mai amplu, iniţiat de Emil Constantinescu şi Fundaţia Română pentru Democraţie, care urmăreşte realizarea unui Memorial al represiunii şi al luptei contra totalitarismului.

Emil Constantinescu: "Acest Centru pilot de istorie recentă a României este o şansă excepţională pentru tânăra generaţie de a cunoaşte istoria adevărată a ţării noastre. Mai mult decât atât, este o şansă excepţională pentru tânăra generaţie de a-şi forma repere morale. Drama pe care o trăieşte acum România este o criză morală care pleacă din îndepărtarea de valori şi înlocuirea lor cu alte valori: dorinţa de îmbogăţire, dorinţa de ascensiune cu orice preţ",

Fostul preşedinte Emil Constantinescu, ca iniţiator, a mai spus astăzi că proiectul se adresează unor grupuri ţintă formate din peste 1.000 de profesori şi peste 5.100 de elevi de liceu, conform rador.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.