Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron a asistat la o slujbă în memoria preotului ucis de jihadişti în propria biserică

Le Monde
Saint Etienne du Rouvray

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi premierul Edouard Philippe au luat parte miercuri la o slujbă în memoria preotului ucis în urmă cu un an de islamişti în biserica sa din Saint Etienne du Rouvray, transmit DPA şi AFP, potrivit agerpres.

"Nu, ura nu a triumfat şi nu va triumfa", a spus arhiepiscopul de Rouen Dominique Lebrun în faţa mulţimii adunate la micul lăcaş din vestul Franţei pentru a-i aduce un omagiu părintelui Jacques Hamel, ucis în atacul de la 26 iulie 2016.

Citeşte şi: Avocatul General al CJUE demontează planurile Slovaciei şi Ungariei

Atunci, doi tineri de 19 ani au pătruns în biserică în timp ce părintele Hamel oficia o slujbă şi au luat şase ostatici, între care trei călugăriţe. Atacatorii l-au asasinat pe preotul în vârstă de 85 de ani tăindu-i gâtul cu un cuţit şi au rănit o altă persoană, fiind în cele din urmă ucişi de poliţia alertată de una din călugăriţe care reuşise să scape. Gruparea radicală Statul Islamic a revendicat ulterior responsabilitatea pentru acest atac.

"Cei doi terorişti au crezut cu siguranţă că vor semăna în rândurile catolicilor din Franţa setea de răzbunare şi represalii, dar au eşuat", a afirmat preşedintele Macron.

Atacul s-a produs la 12 zile după atentatul de la Nisa, pe Riviera franceză, soldat cu 86 de morţi. De la începutul lui 2015, peste 230 de oameni şi-au pierdut viaţa în Franţa în atacuri revendicate în cea mai mare parte de Statul Islamic, dar uciderea părintelui Hamel a fost primul care a avut loc într-o biserică.

După atac, Consiliul Francez al Cultului Musulman, instanţa de reprezentare a islamului în Franţa, a făcut apel la responsabilii şi credincioşii musulmani să meargă la slujbele oficiate în bisericile din ţară pentru a le transmite "fraţilor creştini solidaritatea şi compasiunea'' lor în urma ''asasinării laşe'' a preotului din Saint Etienne du Rouvray.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.