Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron pledează pentru o Europă care corectează globalizarea

reuters
macron

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a pledat joi, la sosirea sa la Bruxelles, la primul său summit european, ca Europa ''să aducă un răspuns concret în faţa dereglării provocate de globalizare', relatează AFP. ''Intrăm în concret. Acest Consiliu (european) va permite să se vorbească despre viitorul Europei noastre şi să se vină cu proiectul unei Europe care protejează'', a explicat Macron, reluând un discurs pe care l-a vehiculat de la alegerea sa pe 7 mai.

Macron, proeuropean, precizând că lucrează îndeaproape cu Germania, a reiterat că doreşte îndeosebi ca summitul UE de joi şi vineri să se consacre înfiinţării unui fond european de apărare. El a explicat, de asemenea, că trebuie să se acorde prioritate mai degrabă discuţiilor privind viitorul Europei decât tratativelor privind Brexit-ul. ''Prioritatea mea este de a discuta despre proiecte de fond, despre ambiţiile noastre şi nu de a vorbi zile şi nopţi despre demontare'', a declarat Macron, referindu-se la discuţiile prevăzute pentru joi referitor la delocalizarea a două agenţii europene cu sediul la Londra ca urmare a Brexit-ului, conform Agerpres.

AFP notează că Angela Merkel, cancelarul Germaniei, s-a exprimat în acelaşi sens. 'În opinia mea, modelarea viitorului celor 27 de state membre este prioritar în raport cu problema negocierilor cu Marea Britanie privind ieşirea sa din UE (...) Dorim ca aceste negocieri să aibă loc într-o atmosferă bună, însă noi trebuie să ne concentrăm în primul rând pe viitorul celor 27', a subliniat cancelarul german la sosirea sa la Bruxelles. Angela Merkel a dat asigurări că este ''foarte mulţumită să lucreze'' împreună cu Macron. ''Cred că spiritul creativ şi noile elanuri care vin din Franţa - din Germania şi din Franţa - pot fi bune pentru toţi'', a conchis cancelarul german.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.