Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emoții pentru Guvernul Grindeanu: Bugetul țării atârnă de ședința CSAT

Inquam Photos / Octav Ganea
sorin grindeanu klaus iohannis

Soarta proiectului de buget va fi decisă astăzi! Guvernul urmează să aprobe, marţi, în şedinţă, proiectul de buget pe anul 2017, după ce se va termina şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) pe care preşedintele Klaus Iohannis a convocat-o pentru ora 12.30, pentru a analiza bugetele instituţiilor din domeniul securităţii naţionale. Bugetul de stat ar urma să fie trimis Parlamentului marţi după-amiază, informează news.ro.

Procurorii au luat cu asalt unități de poliție: 11 polițiști acuzați de luare de mită

Guvernul fusese convocat în şedinţă pentru vinerea trecută, de la ora 13.00, pentru aprobarea proiectului bugetului de stat pe 2017, însă şedinţa a început cu patru ore şi jumătate întârziere. La începerea şedinţei, Sorin Grindeanu a anunţat că nu se va mai discuta bugetul de stat, adoptarea sa fiind amânată pentru marţi. Guvernul a cerut, vineri, punctul de vedere al Administraţiei Prezidenţiale pe tema bugetului instituţiilor de siguranţă naţională.

"Am avut o discuție astăzi cu domnul președinte, am sperat la un parcurs, așa cum a fost parcursul anul trecut. Anul trecut, la 9 decembrie, s-a adoptat proiectul legii bugetului, s-a trimis la Parlament și în 10 decembrie a fost  CSAT pentru aviz. Am sperat. Vă anunț că ședința CSAT va fi marți, la ora 12:30, înțeleg că a fost un anunț public, drept urmare, am informat conducerile celor două camere ale Parlamentului că imediat după CSAT vom avea o ședință de Guvern pentru aprobarea legii. Aceasta este desfășurarea pe care o vom avea zilele următoare. Așa că toate celelalte puncte de pe ordinea de zi rămân valabile. Iar proiectul de buget va fi discutat marți, după ședința CSAT. Și imediat, pentru că ne dorim cu toții, cred, să avem un buget pentru România cât mai rapid adoptat de Parlament", a explicat Sorin Grindeanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.