Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Englezii îi critică dur pe ruși pentru sprijinirea regimului Assad

assad bashar siria

Marea Britanie a declarat marţi că Rusia ar încerca să creeze un ministat alawit în Siria pentru aliatul ei preşedintele Bashar al-Assad prin bombardarea adversarilor acestuia în loc să lupte contra militanţilor Statului Islamic, informează Reuters. 

Rusia şi Marea Britanie s-au acuzat reciproc după ce ministrul britanic de externe Philip Hammond a declarat pentru Reuters că preşedintele Vladimir Putin complică şi mai mult războiul civil din Siria bombardând adversarii Statului Islamic. 

Hammond a respins criticile Rusiei că răspândeşte o "dezinformare periculoasă", afirmând că există o limită la cât de mult Rusia vrea să pară un promotor al procesului de pace în timp ce îi bombardează pe adversarii lui Assad, care, speră Occidentul, ar putea să pună ordine în Siria odată ce preşedintele va pleca. 

"Este într-adevăr Rusia angajată într-un proces de pace sau se foloseşte de procesul de pace... pentru a încerca să-i asigure un fel de victorie militară lui Assad ce creează un ministat alawit în nord-vestul Siriei?", a declarat Hammond reporterilor la Roma. 

Assad aparţine sectei minorităţii alawite, o ramură a islamului şiit, aminteşte Reuters. 

Întrebat dacă el crede că Rusia este vinovată de crime de război în Siria, Hammond a spus: "Aparent, şi va trebui să investigaţi aceste lucruri foarte atent, nu există discernământ înbombardarea continuă a zonelor civile, iar după câte se pare, aceasta ar reprezenta o încălcare a dreptului umanitar internaţional".AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.