Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EPISOD HALUCINANT cu Alina Bica și Florian Coldea: 'A venit la mine și m-a întrebat...'

laura codruta kovesi florian coldea

Alina Bica a fost condamnată la 4 ani de închisoare de către ÎCCJ, dar sentința nu e definitivă. După ce a aflat verdictul judecătorilor, fosta șefă DIICOT spune că e victimă. ”Și-au bătut joc de viața mea, m-au făcut infractoarea României!”, a tunat Bica despre sentința în care omul de afaceri Ovidiu Tender, acum în pușcărie, a făcut un denunț împotriva sa.

Citește și: Alina Bica ZGUDUIE România: Declarații FĂRĂ PRECEDENT ale fostei șefe ANTI-MAFIA

Legat de Tender, cel care a spus că i-a dat mită fostei șefe anti-mafia, Bica a povestit, miercuri seara, un episod absolut halucinant, din trecut, cu Florian Coldea, adjunctul șefului SRI. Ea spune că Florian Coldea i-a prezentat un document secret și i-a cerut să nu-l mai urmărească penal pe Tender. Apoi, i-a făcut plângere penală la DNA pentru favorizarea infractorului

Citește și: ADEVĂRUL despre fructele pe care le cumpărăm din magazine: Sunt IRADIATE și vechi

”A venit Florian Coldea la mine și m-a întrebat care e stadiul dosarului Ovidiu Tender. I-am spus că nu știu, pentru că nu era în atenția mea, dar o să mă informez și o să îi spun. M-am dus la șeful de serviciu, iar peste o săptămână sau două i-am spus. I-am explicat că ne îndreptăm spre o grandioasă condamnare. Mi-a zis dacă nu cumva am exagerat că e posibil ca vinovăția să nu fie atât de mare. ”Dată fiind lipsa ta de experiență, nu crezi că modul în care ți s-au prezenta lucrurile nu sunt chiar așa?” Eu i-am spus că e un dosar în care cred. Mi-a prezentat o lucrare clasificată în care mi se prezenta o situație inedită legată de acest personaj.

Mi-a zis să fiu mai flexibilă, să îl las să își dovedească nevinovăția. I-am zis că nu se poate că asta înseamnă favorizarea infratorului. Mi-a zis: Omul ăsta reprezintă niște lucruri, nu putem să-l scoatem din joc. Ca statul român să-l scoată din joc. Zicea că pierderea statului român ar fi incomensurabil mai mare decât scoaterea din joc a lui Tender.

Citește și: ADEVĂRUL despre fructele pe care le cumpărăm din magazine: Sunt IRADIATE și vechi

Dacă lucrurile stau cum scrie în lucrarea respectivă, lucrurile sunt grave. A urmat o discuție. Am plecat la mine la birou, lucrurile erau tensionate între noi. Am chemat procurorul și am întrebat-o dacă ar deranja-o dacă nu ne-am opune la o condamnare cu suspendare. Am făcut acest referat, i-am dus o copie domnului Coldea, care era destul de supărat. Nu era ce și-a dorit. Nu era fericit.

Domnul Coldea mi-a spus că Tender reprezintă un pion important pentru statul român într-o situație geopolitică.

Am făcut ceea ce mi-a cerut Coldea după ce am citit acea notă. A fost o presiune din partea lui Coldea. În acest timp, la DNA a plecat o sesizare că Bica vrea să-l favorizeze pe Tender. El a trimis totul la DNA, că vreau să-l favorizez pe Tender. Nu știu dacă lucrarea pe care mi-a prezentat-o Coldea mai există.

Eu îl înțeleg că nu m-a dorit în fruntea DIICOT. Ei așteptau flagrantul, eu nu puteam să îmi pierd libertatea.”, a spus Alina Bica la B1 TV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.