Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Epoca politicienilor jurnalişti: Câţi jurnalişti din ţară renunţă la gazetărie pentru primărie

fluierul.ro
jurnalisti

Mai mulţi jurnalişti au intrat în cursa pentru alegerile locale. Cei mai cunoscuţi sunt Gabriela Firea şi Robert Turcescu, care concurează pentru fotoliul de primar al Capitalei. Însă nu sunt singurii. „Adevărul“ vă prezintă tabloul candidaţilor-jurnalişti.

Radu Tudor aruncă BOMBA: Victor Ponta revine la conducerea PSD

În prag de campanie electorală, sondajele o indică pe Gabriela Firea ca favorită pentru Primăria Capitalei. Aşadar, o fostă jurnalistă, ba chiar şi directoare de reviste în trustul Intact, are mari şanse să conducă Bucureştiul în următorii patru ani. Gabriela Firea nu este novice în politică: de patru ani e senator PSD, iar în ierarhia partidului ocupă funcţia de viepreşedinte. Firea va concura cu Robert Turcescu, alt candidat cu ani buni de gazetărie în spate. Şi Turcescu, candidat PMP, a avut conexiuni cu lumea politică, însă cu acea parte mai puţin văzută. Turcescu,într-o spovedanie televizată, s-a autodeconspirat ca ofiţer acoperit, un episod pe care evită să-l explice.„Nu am răspuns niciodată, nici ca jurnalist, nici în alta ipostază, la ordinele vreunui serviciu secret“, a spus Turcescu, într-un interviu pentru Hotnews.ro.

La Sectorul 1, ALDE mizează pe Laura Chiriac, fostă jurnalistă la Realitatea TV, dar şi fostă consilieră a lui Victor Ponta. Pentru Primăria Sectorului 2, a intrat în cursă şi Dumitru Pelican, fost crainic sportiv, iar pe lista consilierilor pentru Sectorul 4 îl găsim pe Ovidiu Zară, fost jurnalist la „Evenimentul Zilei“.

„Epoca politicienilor jurnalişti“, aşa cum o numeşte politologul Petre Silviu, ne arată că la nivelul a 11 județe analizate se regăsesc aproximativ 20 de jurnaliști, care au ales să intre în politică și să candideze pentru funcția de primar sau de consilier local.

Mai mult pe adevărul.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.