Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șerban Nicolae îl contrazice pe ministrul de Externe: misterul vizitei lui Rex Tillerson la București

Inquam Photos / Octav Ganea
serban nicolae

Secretarul de Stat al SUA, Rex Tillerson, și-a întrerupt călătoria, săptămâna trecută, fix după ce senatorii nu asiguraseră cvorumul în ședința Comisiei de Apărare din Senat, unde se discuta achiziționarea de rachete Patriot. Acesta a aterizat la București, s-a văzut cu ministrul de Externe și cu ambasadorul SUA, Hans Klemm.

Ulterior, parlamentarii au prins o viteză fulgerătoare. Proiectul a trecut într-o singură zi prin toate procedurile din Senat, la fel se va întâmpla și la Camera Deputaților.

Deși ministrul de Externe a recunoscut că Rex Tillerson l-a întrebat de ce nu a fost cvorum în Comisia din Senat, liderul senatorilor PSD, Șerban Nicolae, a ținut să precizeze că viteza prinsă în de Parlament nu a fost impusă de secretarul de stat al SUA.

”Fac precizarea că secretarul ge stat american nu si-a întrerupt traseul pentru a veni noaptea ca să se întâlnească cu ministrul de Externe din România ca să-l întrebe de ce nu a fost cvorum într-o ședință a unei comisii a Senatului”, susține Șerban Nicolae.

Întrebat dacă la întâlnirea din 15 noiembrie cu secretarul de stat american Rex Tillerson a discutat şi despre achiziţionarea rachetelor Patriot, Meleşcanu a declarat luni: "M-a întrebat cum a fost cu cvorumul (în Comisia de apărare - n.r.), săptămâna trecută, şi i-am spus că sunt probleme de cvorum din când în când. În niciun caz nu se referă la subiectul în sine şi coaliţia actuală de guvernare are o majoritate confortabilă în Parlament, deci cum i-am spus eu, săptămâna viitoare, deci azi vom avea şi avizul cu raportul comisiei, dar şi posibil adoptarea în plenul Senatului", spune Meleșcanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.