Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erdoğan: Güleniştii vor fi pedepsiți pe străzi dacă vor ieși din închisoare/ VIDEO

Erdogan

Președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan, a declarat, miercuri, într-un discurs public la masa de iftar cu participarea mai multor șefi din Poliție și Jandarmerie că, dacă persoanele afiliate la mișcarea Gülen din Turcia sunt eliberate din închisoare după încheierea condamnărilor, poporul turc îi va "pedepsi pe străzi".

Laura Codruța Kovesi refuză să se prezinte la audieri în Parlament/ DOCUMENT

Subliniind că a urmărit îndeaproape jurisprudența zilnică, Erdoğan a spus în discursul său: ‘’În cazul în care vor fi unii care vor ieși din închisori ispășindu-si pedeapsa, oricum națiunea noastră de fiecare data când îi va vedea pe stradă îi va pedepsi cum trebuie. Națiunea noastră îi va scuipa în față și acei trădători se vor îneca în saliva națiunii’’.

Turcia a supraviețuit o tentative de lovitură militară de stat pe 15 iulie 2016, în care care au fost uciți peste 240 de persoane și au fost rănite peste o mie de persoane. Imediat după puci, guvernul Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP) împreună cu președintele Erdoğan au acuzat Mișcarea Gülen. Fethullah Gülen a negat și neagă categoric orice implicare.

Potrivit unui raport al agenției de știri Anadolu de stat, pe 28 mai, 154.694 de persoane au fost reținute și 50.136 au fost închise din cauza presupuselor legături Gülen de la încercarea de lovitură de stat eşuată.

"În închisori există în prezent 221.607 deținuți. Capacitatea penitenciarului este de 203.000, ceea ce le face cu 9% mai mult decât capacitatea ", a declarat secretarul adjunct al Ministerului Justiției, Basri Bağcı, luna trecută, declarând că unii deținuți trebuie să doarmă în schimburi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.