Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erdogan amenință că dă lovitura DECISIVĂ SUA, după înțelegerea cu Putin

 Recep Tayyip Erdogan Vladimir Putin

Turcia are a doua armată ca efectiv din NATO și reprezintă un partener extrem de important pentru zona euro-asiatică. Turcia ar putea ieşi din NATO dacă alianţa militară Nord-Atlantică nu îşi declară suportul faţă de puterea de la Ankara după tentativa eşuată de lovitură de stat, a declarat miercuri ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu.

Ministrul de Externe al Turciei a avertizat că ţara ar putea lua în considerare ieşirea din NATO, în urma reacţiilor insuficient de clare venite din Occident după eşuarea puciul ui din noaptea de 15 iulie.

Într-un interviu acordat agenţiei de ştiri Anadolu, Mevlut Cavusoglu a declarat că Uniunea Europeană are sentimente negative în momentul de faţă la adresa Turciei şi manifestă ostilitate la adresa preşedintelui Tayyip Erdogan.

Oficialul turc a mai spus că UE a făcut greşeli grave în urma puciului eşuat de la Ankara, din perspectiva reacţiei de răspuns şi a lipsei de suport pentru Guvernul turc.

Uniunea Europeană nu poate decât să se învinovăţească pe ea însăşi dacă Occidentul 'pierde' Turcia, a precizat Mevlut Cavusoglu, potrivit Daily Mail.

Turcia este a doua putere după Statele Unite ale Americii din NATO şi un aliat extrem de important al Occidentului în medierea conflictelor din Orientul Mijlociu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.