Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erdogan AMENINŢĂ înainte de referendum: 'Europa va plăti! Europa se prăbuşeşte!'

Erdogan

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că problema aderării ţării sale la Uniunea Europeana (UE), în impas de mai mulţi ani, urmează să revină "pe masă" după referendumul privind extinderea prerogativelor prezidenţiale, preconizat să aibă loc în data de 16 aprilie, relatează AFP, conform agerpres.

Într-un discurs pronunţat la Izmir, oraş din vestul Turciei pe ţărmul Mării Egee, Erdogan a criticat din nou UE, cu care relaţiile s-au tensionat în ultimele săptămâni după ce mai multe state membre au interzis mitingurile în favoarea sa.

SUA, descindere de forță în Peninsula Coreeană. Ce urmărește Donald Trump

"Europa va plăti pentru ceea ce a făcut. Cu voia lui Dumnezeu, problema Uniunii Europene va fi din nou pe masă după 16 aprilie (data referendumului)", a declarat şeful statului, fără a preciza ce direcţie s-a gândit să dea acestei probleme.

Procesul de aderare a Turciei la UE stagnează de mai mulţi ani şi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a reiterat luna trecută că reintroducerea pedepsei cu moartea va împiedica intrarea Turciei în UE.

Or, duminică, Erdogan a explicat că dacă parlamentul va aproba reintroducerea pedepsei capitale şi el ar trebui să promulge legea, îşi va pune semnătura "fără ezitare".

ZI de FOC pentru Liviu Dragnea: Față în față cu 'completul negru' de la ÎCCJ

Reluând o expresie utilizată în secolul al XIX-lea pentru a descrie starea Imperiului Otoman, şeful statului turc a declarat că Europa a devenit un "om bolnav". "Europa se prăbuşeşte", a spus el.

Relaţiile Ankarei cu UE s-au tensionat semnificativ după ce Erdogan a acuzat luna trecută Germania şi Olanda de practici "naziste" pentru că au interzis desfăşurarea unor mitinguri electorale în cadrul campaniei pentru referendumul destinat să sporească atribuţiile preşedintelui turc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.