Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erdogan cere Israelului să retragă detectoarele de metale de pe Esplanada Moscheilor din Ierusalim

www.mirajnews.com
Recep Erdogan

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a cerut joi Israelului să retragă detectoarele de metal amplasate la intrările pe Esplanada Moscheilor din Ierusalim, motiv al tensiunilor crescânde între israelieni şi palestinieni, a informat presa turcă, relatează AFP preluat de agerpres.

"Având în vedere importanţa Al-Haram Al-Sharif (Esplanada Moscheilor) pentru întreaga lume islamică, detectoarele de metal instalate de Israel trebuie retrase în cel mai scurt timp posibil", a declarat Erdogan în cadrul unei convorbiri telefonice cu omologul său israelian Reuven Rivlin, potrivit agenţiei de ştiri turce Anadolu. 

Detectoarele de metal au fost instalate după moartea, pe 14 iulie, a doi poliţişti israelieni într-un atac comis la intrarea în complex de trei arabi israelieni care au fost apoi ucişi. 

Potrivit unui comunicat al preşedinţiei israeliene, Reuven Rivlin i-a reamintit preşedintelui Erdogan că "în urma atacurilor teroriste din Turcia, statul Israel a condamnat imediat aceste acte criminale. Israelul se aşteaptă ca Turcia să facă acelaşi lucru", a adăugat el. 

Anadolu a afirmat la rândul său că preşedintele Erdogan "şi-a exprimat tristeţea cu privire la incidentul care a avut loc pe 14 iulie şi la pierderile de vieţi omeneşti". 

Erdogan a avut, de asemenea, vineri o convorbire telefonică cu preşedintele palestinian Mahmoud Abbas, în care el a calificat ca fiind "inacceptabile" măsurile de securitate israeliene din jurul Esplanadei Moscheilor. 

Pentru a protesta împotriva instalării detectoarelor de metale, credincioşii musulmani se roagă de duminică în afara Esplanadei, la solicitarea autorităţilor religioase palestiniene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.