Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erdogan, criticat dur din România: 'Echivalează cu o lovitură de stat civilă'

justitie turcia

Arestarea judecătorilor şi procurorilor turci sub pretextul implicării în lovitura de stat militară echivalează cu o lovitură de stat civilă a declarat joi, pentru Mediafax, fostul ministru al Justitiţiei Cătălin Predoiu, adăugând că "muţenia" CSM este "de neînţeles", dar "nu atât de surprinzătoare".

"Arestarea «în masă» a judecătorilor şi procurorilor turci sub pretext de implicare în lovitura de stat militară echivalează cu o lovitură de stat civilă. Când arestezi presa şi justiţia, arestezi democraţia. Turcia, o ţară prietenă, la care românii ţin cu adevărat, s-a angajat pe un drum periculos", a spus Predoiu.

Vezi şi: Oamenii lui Recep Erdogan dau ordine României: Ce vor turcii

Fostul ministru al Justiţiei a spus că este "de neînţeles", deşi "nu atât de surprinzătoare muţenia" CSM, a Uniunii Avocaţilor din România în faţa "abuzurilor evidente" la care sunt supuşi magistraţii turci.

"A lua partea unor principii, cum ar fi independenţa justiţiei, nu înseamnă că te amesteci în lupta politică internă dintr-un alt stat, ci consecvenţă pe linia susţinerii unor valori europene. Cu atât mai mult cu cât Turcia are aspiraţii europene, pe care noi le-am susţinut întotdeauna", a mai spus fostul ministru al Justiţiei.

Circa 50.000 de militari, poliţişti, judecători, alţi funcţionari publici şi profesori turci au fost suspendaţi din funcţii ori arestaţi preventiv după tentativa de lovitură de stat din noaptea de 15 spre 16 iulie, conform Reuters. Dintre aceştia aproape 2750 sunt magistraţi - judecători şi procurori. De asemenea, miercuri, au fost arestaţi doi judecători ai Curţii Constituţionale, conform televiziunii turce NTV.

Vezi şi: REVOLTĂTOR - Ce se întâmplă cu trupurile puciştilor morţi în Turcia

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.