Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erdogan devine pompierul de serviciu: a ajuns în Golf într-un climat extrem de tensionat

reuters
Erdogan

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a sosit luni la Doha, în cadrul unui turneu în încercarea de a reduce tensiunile dintre Qatar şi patru ţări arabe, a anunţat agenţia oficială de presă qatariotă QNA, preluată de AFP.

Citește și: Olguța Vasilescu iese la ATAC împotriva Laurei Codruța Kovesi

Citește și: ALERTĂ meteo: Cod galben de furtuni timp de două zile/ HARTA zonelor vizate


Emirul şeic Tamim ben Hamad Al Thani l-a întâmpinat pe Erdogan "la sosirea pe Aeroportul Internaţional Hamad luni după-amiază pentru o vizită de lucru în ţară", a anunţat Qatar News Agency, fără a da detalii despre programul vizitei. 

Şeful statului turc, a cărui ţară este percepută ca fiind favorabilă Qatarului, s-a întâlnit duminică cu regele Salman al Arabiei Saudite la Jeddah, în vestul regatului, şi cu puternicul prinţ moştenitor saudit Mohammed ben Salman. 

Duminică seară, în Kuweit, a doua etapă a turneului său, el a fost primit de emirul şeic Sabah al-Ahmad Al-Sabah, un mediator în criza fără precedent din Golf. 

Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Bahrain şi Egipt au rupt la 5 iunie relaţiile diplomatice cu Qatarul, pe care îl acuză de susţinere a "terorismului" şi de apropiere de Iran, rivalul regional al regatului saudit. 

Emirul Qatarului, şeicul Tamim ben Hamad Al Thani, a făcut o ofertă de dialog vineri seară într-un discurs televizat, prima de la începutul crizei în urmă cu o lună şi jumătate, dar a refuzat totuşi să cedeze la "dictate". 

Cele patru ţări au impus sancţiuni economice severe acestui emirat din Golf bogat în gaze naturale. Pentru a ridica sancţiunile, ele au cerut la 22 iunie satisfacerea a 13 cereri, inclusiv închiderea televiziunii Al-Jazeera şi a unei baze turce, precum şi revizuirea legăturilor pe care le are Doha cu Iranul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.