Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erdogan efectuează o vizită oficială în Rusia

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan va efectua o vizită oficială în Rusia pe 9 şi 10 martie, în cadrul procesului de normalizare a relaţiilor cu Moscova, a anunţat vineri postul public de televiziune turc, TRT, citat de agenţia EFE, relatează agerpres.

'O considerăm o vizită importantă, parte a procesului de normalizare care avansează din luna iulie a anului trecut, unul dintre paşii importanţi după ridicarea sancţiunilor ce au urmat crizei provocate de avionul' militar rus doborât de aviaţia turcă la frontiera cu Siria, a declarat cu o zi în urmă purtătorul de cuvânt al preşedinţiei turce, Ibrahim Kalin, el confirmând atunci vizita, însă fără să precizeze data.

VIDEO - Irakul BOMBARDEAZĂ în Siria. Sunt vizate poziţiile jihadiştilor din SI

După un an şi jumătate de tensiuni ce au urmat acelui incident din noiembrie 2015, relaţiile dintre Moscova şi Ankara au revenit la normal vara trecută.

'Eforturile la acest capitol vor continua şi sperăm că în timpul acestei vizite se va obţine un rezultat complet. Cu siguranţă vor fi abordate în discuţii Siria, lupta împotriva terorismului, Irakul, relaţiile bilaterale şi alte teme', a mai spus purtătorul de cuvânt al preşedintelui turc.

Erdogan şi Putin s-au întâlnit ultima dată anul trecut în luna august la Sankt Petersburg. Asasinarea ambasadorului rus la Ankara, Andrei Karlov, de către un poliţist turc şi apoi uciderea a patru soldaţi ruşi în Siria după ce aviaţia turcă a atacat o ţintă greşită au primit răspunsuri diplomatice cu mesaje de condoleanţe din partea ambelor părţi şi aparent nu au afectat relaţiile bilaterale ruso-turce.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.