Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erdogan este chemat la ordine de Juncker şi Donald Tusk

anadolu
Juncker,Donald Tusk, erdogan

Liderii europeni Jean-Claude Juncker şi Donald Tusk îl vor primi pe preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan joi, la Bruxelles, în marja unui summit al NATO, a anunţat vineri Comisia Europeană, informează AFP,  conform agerpres.

'Preşedintele (Comisiei Europene, Jean-Claude) Juncker şi preşedintele (Consiliului European, Donald) Tusk vor avea o întrevedere bilaterală cu preşedintele (turc Recep Tayyip) Erdogan', a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas.

Autorul CARNAGIULUI din Times Square, acuzat pentru OMOR - FOTO/VIDEO

Înainte de aceasta, 'preşedintele Juncker va avea, împreună cu Donald Tusk, o întrevedere cu Donald Trump, preşedintele american', a precizat Schinas. Această reuniune a fost deja programată în cadrul primei vizite a lui Trump la Bruxelles.

'Iar la final, la 14:45 (12:45 GMT), preşedintele Juncker îl va primi aici, la Berlaymont (sediul Comisiei Europene) pe preşedintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron', a adăugat Schinas.

Relaţiile diplomatice dintre Ankara şi UE s-a deteriorat semnificativ după lovitura de stat eşuată din iulie 2016 din Turcia. Ele s-au tensionat şi mai mult după referendumul de luna trecută care a întărit atribuţiile preşedintelui Erdogan. La 2 mai, Erdogan a somat UE să relanseze negocierile pentru aderarea Turciei la UE, afirmând că în caz contrar ţara sa va spune 'adio' Uniunii.

Procesul de aderare a Turciei la UE este în prezent în impas, iar obţinerea de progrese este puţin probabilă în viitorul apropiat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.