Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erdogan face anunțul de care se teme tot Occidentul: 'Voi aproba decizia'

independent.co.uk
recep erdogan

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat luni seară, pentru postul de televiziune CNN Turk, că orice decizie cu privire la pedeapsa capitală va trebui să fie adoptată de parlament şi că el va aproba respectiva decizie, indiferent care va fi ea, relatează Reuters.

Erdogan a afirmat duminică, după tentativa de puci eşuată din noaptea de 15 iulie, că o decizie privind reintroducerea pedepsei capitale - abolită în 2004 - 'nu poate fi întârziată' şi că guvernul va discuta acest subiect cu partidele de opoziţie.

Citește și: Nebunie cu Pokemon Go: Și-a dat demisia ca să se joace

"Ca guvern şi stat, cunoaştem şi auzim cererea voastră. Nu putem ignora această cerere", le-a răspuns şeful statului simpatizanţilor săi care au reclamat executarea puciştilor. "Cred că guvernul va discuta cu opoziţia despre acest lucru şi fără îndoială va fi luată o decizie", a adăugat el într-un discurs la Istanbul, pe malul asiatic al oraşului. Şeful statului turc a răspuns astfel mulţimii care scanda "Vrem pedeapsa cu moartea", după funeraliile victimelor puciului eşuat din cursul nopţii de vineri spre sâmbătă.

Reintroducerea pedepsei cu moartea în Turcia ar fi contrară criteriilor de aderare a ţării la Uniunea Europeană. Negocierile dintre Ankara şi Bruxelles privind aderarea la UE trenează de mai mulţi ani, titrează agerpres.ro.

Citește și: România pierde 248 de locuitori pe zi: În câți ani va rămâne țara fără locuitori

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.