Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erdogan face din nou arestări în Turcia: 117 militari, reținuți

reuters
Erdogan

Procurori turci au emis mandate de reţinere în cazul a 117 militari pentru presupuse legături cu clericul Fethullah Gulen, aflat în exil în SUA şi pe care Ankara îl acuză de orchestrarea unei lovituri de stat eşuate în 2016, au indicat vineri surse din domeniul securităţii, relatează agenţia Reuters, scrie agerpres.ro

Potrivit surselor, poliţia antitero din provincia Izmir (vest) a întreprins o operaţiune vineri dimineaţa pentru a-i reţine pe militari, dintre care unii activau în unităţi importante ale forţelor armate. 

Turcia afirmă că susţinători ai lui Gulen s-au aflat în spatele puciului eşuat în care au fost ucise 250 de persoane. 

Militarii arestaţi au avut contacte telefonice cu membri importanţi ai mişcării lui Gulen din 2010 până în 15 iulie 2016, când a avut loc puciul, au precizat sursele. 

De la puci, peste 50.000 de persoane au fost plasate în detenţie în aşteptarea procesului pentru presupuse legături cu Gulen, în timp ce alte 150.000 au fost demise sau suspendate din funcţie în sectorul public şi în cel privat din aceleaşi motive. 

Organizaţii pentru drepturile omului şi unii aliaţi occidentali ai Turciei şi-au exprimat preocuparea în legătură cu reprimarea, temându-se că Ankara se foloseşte de puci ca pretext pentru combaterea disidenţei. 

La rândul său, guvernul turc susţine că doar epurările masive pot neutraliza ameninţarea reprezentată de reţeaua lui Gulen, despre care se afirmă că este puteric infiltrată în instituţiile Turciei: armată, şcoli şi tribunale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.