Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erdogan îşi arată muşchii: O fostă Miss Turcia, condamnată după ce l-a jignit

familia Erdogan

O fostă Miss Turcia, Merve Buyuksarac, a fost condamnată marţi la un an şi două luni de închisoare cu suspendare pentru că a postat pe contul său de Instagram un poem satiric care conţinea insulte la adresa preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, a indicat presa locală, preluată de AFP.

 

Merve Buyuksarac, de 27 de ani, fusese încoronată Miss Turcia în 2006.

 

Tânăra a fost acuzată că a publicat o versiune a imnului naţional al Turciei care conţinea insulte la adresa preşedintelui Erdogan în 2014, atunci când acesta era prim-ministru.

 

Buyuksarac a fost condamnată de un tribunal din Istanbul pentru insultarea unei "personalităţi a statului", însă executarea sentinţei a fost amânată, a indicat agenţia de ştiri Dogan.

 

Arestată pentru scurt timp în ianuarie 2015, fosta Miss a admis în faţa anchetatorilor că a postat pe Instagram o parte a unui text publicat într-un săptămânal satiric, dar a subliniat că "nu a vrut" să-l insulte pe preşedinte.

 

Cu toate acestea, avocaţii lui Erdogan au susţinut însă că postarea nu intră în "cadrul libertăţii de exprimare" şi depăşeşte "limitele criticii", "umilindu-l" pe preşedinte, potrivit Dogan, anunţă Agerpres.

 

Procesele pentru insultă la adresa lui Erdogan s-au înmulţit de la alegerea sa în funcţia de şef al statului. Circa 2.000 de procese penale au fost deschise împotriva unor persoane pentru insultarea preşedintelui, printre acestea numărându-se artişti, jurnalişti dar şi persoane particulare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.